Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:46:19

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ЄВРОМАЙДАН. Хроніка подій

26.11.2013   11:59Агенцiя

У цьому розділі будуть додаватися новини, посилання на фото та відео про події на Чернігівському Євромайдані.

11 грудня 2013 року

Я хочу жити в європейській Україні! 11-летний Давид Тарасенко стал героем черниговского Евромайдана, о чем его родители узнали постфактум.

Народний депутат від Чернігова постраждав від нападу. Спецпідрозділи пішли.Народний депутат України Валерій Дубіль постраждав під час нічного штурму на Майдані.

10 грудня 2013 року

Високий Вал: Чернігівський Євромайдан зібрав півтори сотні людей. Сьогодні станом на 18:20 у Чернігові на центральній площі зібралося близько сотні людей. А буквально за 10 хвилин ця кількість зросла у півтора рази.

9 грудня 2013 року

О 18.00  збори народного віче у Чернігові.

8 грудня 2013 року

Марш міліонів у Киеві.

7 грудня 2013 року

13.00 - збори депутатів всіх рівнів Чернігівської області, на яких буде розглянуто питання про підтримку вимог українського народу до Президента, уряду і Верховної Ради.

У Чернігові провели майдан для однієї цільової групи. ФОТО. Незрозуміла кількість, парад прапорів і відсторонення активістів “громадського майдану”

Високий Вал: Патріарх Філарет назвав причини Євромайдану і підказав вихід із протистояння. Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вважає головною причиною Євромайдану – обман сподівань народу. Влада спочатку вела за собою, намагаючись підписати асоціацію з ЕС, а потім розвернулася на 180 градусів.
Про це 7 грудня вранці він повідомив у журналістам у Чернігові в Катерининській церкві.

Відео ТК "Дитинець":

Валерій Дубіль: «Тільки миром, разом, ми змінимо цю владу» (фото). Сьогодні на Красній площі, в місті Чернігові відбулися збори депутатів усіх рівнів. На заході  були присутні народні депутати Валерій Дубіль, Тетяна Слюз, Лілія Гриневич, Руслан Марцінків та Сергій Аверченко.  Народні депутати розповіли присутнім про події 30 листопада та 1 грудня, і запросили всіх підтримати тисячі тих українців, котрі вже багато днів  і ночей відстоюють майбутнє європейської, демократичної України.

Олександр Соколов в інтерв’ю газеті "Чернігівські відомості" про події 30 листопада: «Застосовування сили не може бути в нормальному суспільстві»
— Яку оцінку ви можете дати тим подіям, що відбулися?
— Можу сказати тільки одне: те, що відбулося в ніч на 30 листопада, — це ненормально. Я як людина й міський голова сподіваюся, що буде проведено розслідування. Застосовування сили не може бути в нормальному суспільстві. Не повинен ніхто нікого бити. Крапка.

6 грудня 2013 року

12.00 - Автопробіг на підтримку Євромайдану

Відео ТК "Дитинець"

Чернігівці на Євромайдані у Києві (фото)

Високий Вал: "Валерій Дубіль встановив на Євромайдані 20 наметів. Сон займає 2-3 години на добу"20 наметів встановив на столичному Євромайдані народний депутат України Валерій Дубіль. Таке зобов’язання він взяв на себе добровільно як керівник наметового містечка перед учасниками майдану і лідерами опозиції.
За наметами тут можна вивчати географію України. Першим наметом був чернігівський.
- Майдан нас всіх об’єднав. До нас приходять люди і з «Свободи», і з «Удару» з абсолютно різних куточків України.
За словами Валерія Дубіля, Київ прокинувся. Допомогти приходить багато киян з маленькими дітьми.

Регіонали міськради не хочуть позачергової сесії?
Відео ТК "Дитинець"

Прокуратура відмовила у відкритті кримінального провадження активістам чернігівського Євромайдану. Прокуратурою м. Чернігова встановлено, що звернення МГО ЦПМ «Апельсин» щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про відкрите викрадення майна, не містить достатніх данних.

5 грудня 2013 року

Бізнесмени та містяни допомагають столичному євромайдану "згущенкою".
Відео ТК "Дитинець"

Збори чернігівського Євромайдану 5 грудня. ФОТОрепортаж. Щоденне вечірнє зібрання чернігівців у сквері Попудренка стає все більш традиційним та дружнім. Яким був вечір 5 грудня на чернігівському Євромайдані можна побачити на світлинах Віктора Кошмала

4 грудня 2013 року

Автопробіг на підтримку Євромайдану зібрав у Чернігові близько 40 авто. Понад тридцяти автівок з'їхалося по опівдні на центральну Красну площу Чернігова, аби підтримати Євромайдан у столиці і закликати чернігівців прийти на міський євромайдан о 18-й годині вечора.

Що чернігівці роблять на Євромайдані у Києві. ВІДЕО. На думку родини лікарів Фіалковських кожен свідомий громадянин країни має побувати у Киеві на Євромайдані.

Чернігівський Майдан формує "чорні списки" і збирає допомогу столиці. 4 грудня на чернігівському Євромайдані з'явилося більше конкретики.

ПіК: Євро-флеш-моб влаштували прилуцькі старшокласники. Увечері 4 грудня півтора десятка школярів старших класів влаштували флеш-моб у центрі Прилук. Діти підходили до перехожих і записували їхні побажання учасникам Євромайдану. Кажуть, що таким чином висловлюють свою позицію щодо євроінтеграції України.

3 грудня 2013 року

17.00 - збір народного віче у Прилуках
18.00 - Євромайдан у Чернігові
 
У Чернігові відбулося засідання міського штабу спротиву. Вчора в Чернігові було створено міський штаб спротиву, до якого увійшли представники політичних партій та громадських організацій.
 
Збори чернігівського Євромайдану 3 грудня. ФОТОрепортаж. Виконання національного гімну на початку народного віче на підтримку Майдану у Киеві. Промови активістів Штабу національного спротиву
 
2 грудня 2013 року

ПіК:У Ніжині знову пройшов студентський Євромайдан. Від НДУ ім. М. Гоголя студентський актив пройшов вулицями міста до Агроінституту, а потім під стіни міської ради. Враховуючи останні події, що відбулися у Києві, студенти закликали не бути байдужими, приєднуватися до акції та зупинити кровопролиття разом.

Уездные новости: Студенти ніжинських ВНЗ продовжують мітингувати на підтримку всеукраїнського страйку  Початок тижня в місті відгримів новими студентськими мітингами. Цього разу молоді було набагато більше, вони організовано та голосно закликали всіх приєднуватись до них. Розпочали студенти свій страйк на підтримку побитих у Києві молодих людей та проти свавілля влади та міліції.

Звернення голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка

Чернігівський євромайдан: студенти, підприємці та громадські приймальні депутатів. ФОТО. ВІДЕО

Звернення президії Чернігівської обласної ради. ДОКУМЕНТ

Брифінг представників обласного штабу національного спротиву. ВІДЕО  2 грудня на зібранні представників політичних партій і громадських організацій проголошено створення обласного штабу національного супротиву. Він ставить своєю метою координацію народного волевиявлення після жорстокого побиття «Беркутом» мирної акції та виходу мільйонів українців на майдани протесту. До штабу, зокрема, увійшли представники обласних організацій партій – «Батьківщина» (Олександр Кодола), «Свобода» (Євген Малецький), «Удар» (Віктор Лазар), Руху (Володимир Ступак) та громадських організацій – «Просвіти» (Василь Чепурний), козацтва (Георгій Яхимович), підприємців (Ірина Березинець), ГО «Апельсин» (Станіслав Тавлуй) та інші.

1 грудня 2013 року

12.00 - Акція на підтримку Євромайдану

У Чернігові відбулося віче громадського руху "Чернігів обирає ЄС". ВІДЕО 

Під час подій 1 грудня в Києві постраждали чернігівські журналісти. Кореспондент видання "Північний вектор" Олександр Жогалко постраждав від шумової гранати. Детальніше у сюжеті ТСН

А журналіст сайту Уездные новости Ігор Волосянкін отримав каменюкою по голові та нахапався газу. Про це повідомляє телекритика та ТК "Дитинець".

30 листопада 2013 року

Чернігівці активісти розповіли як розганяли євромайдан у столиці. ВІДЕО ТК "Дитинець"

Обурені жорстоким знесенням Євромайдану, чернігівці вийшли на Красну площу

Кілька десятків  чернігівців зібралися сьогодні,30 листопада, в сквері ім..Попудренка, обурені знесенням Євромайдану на Майдані Незалежності в Києві. Перед присутніми виступили чернігівці – учасники подій  на київському Майдані.

Громадські активісти Олександр Рись, Станіслав Тавлуй та Ірина Черенько розповіли про дії спецпідрозділу «Беркут». Присутні закликал всіх хто може їхати завтра, 1 грудня,  до Києва, де на 12 годину до парку Шевченка.

В Чернігові, 1 грудня, на 12 годину на Красній площі також запланована зустріч всіх, хто обурений діями влади по жорсткому знесенню Євромайдану в Києві.

29 листопада 2013 року

Чернігівський Євромайдан закликав усіх їхати до Києва

Збори чернігівських   прихильників євроінтеграції у п’ятницю, 29 листопада, відбулися вже традиційно о 18 годині.
Учасники, до сотні чернігівців, висловили своє обурення перебігом Вільнюського саміту, ні якому, президент Віктор Янукович так і не підписав довгоочікувану Угоду про асоціацію з Європейським союзом.

28 листопада 2013 року

об 11.00 - Євромайдан у Бахмачі

На площі Бахмача зібралося біля півсотні активістів та прихильників асоціації ЄС. Організатором виступали місцеві осередки ВО "Свобода". Учасникам мітингу зачитали резолюцію та вимоги до влади. До мітингуючих вийшов міський голова міста.

о 18.00 - чаювання на Євромайдані у Чернігові

Чернігівський Євромайдан 28 листопада – гарячий чай, кава і метри підписів за Угоду з ЄС

 27 листопада 2013 року

о 10:00 - мітинг-пікет Чернігівської обласної ради

Мітинг-пікет на пітримку ЄС відбувся під стінами обласної ради у Чернігові. ФОТОрепортаж
У середу 27 листопада відбуdся мітинг-пікет Чернігівської обласної ради з вимогою підтримати звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

о 12.00 -  відбудеться флешмоб на підтримку Євроінтеграції України.

о 15.00 - Євромайдан у Мені

У тексті звернення громадські активісти висловили свою позицію щодо подій 25 листопада, коли виконавча служба знесла їх намет. А також в ході знесення Євромайдану була пошкоджена оргтехніка та інші матеріальні цінності.

О 12 годині на Красну площу в Чернігові вийшли студенти. Вони провели флеш-моб на пітримку загальноукраїнського страйку студентів. Відео ПіК

О 15 годині у Мені прихильники асоціації з ЄС вийшли на мітинг.
 
О 18.00 традиційно у сквері Попудренка зібрався євромайдан у Чернігові
Цього разу крім традиційних промов громадських лідерів та представників  опозиційних партій, учасники співали українських пісень, стрибали та водили хороводи.
 
26 листопада 2013 року
 
О 8.00 у міській раді мала відбутися зустріч міського голови Олександра Соколова з громадськістю. Але міський голова до активістів не прийшов.
 
Соколов ховається від громадськості?
Активісти чернігівського Євромайдану вимагають зустрічі з міським головою Олександром Соколовим.

Високий вал: Чому у мера Соколова «трусяться руки» у 9-ту річницю штурму міськради?

Відео ТК Дитинець


 
Об 11.00 у Прилуках має відбутися"Євромайдан. Прилуки", ініційований районною та міською організаціями ПП ВО "Свобода".

У Прилуках підняли прапор Европейського Союзу
26 листопада Прилуцька координаційна рада захисту української державности у Прилуках організувала віче на підтримку евроінтеграції.

О 18.00 у сквері ім.Попудренка у Чернігові знову проходитиме акція на підтримку підписання Україною асоціації з ЄС.

Виконавча служба намагалася припинити мітинг присвячений євроінтеграції на 20-ій хвилині після його початку (18:20) у центральному сквері Попудренка в Чернігові.

25 листопада 2013 року

Міліція та судвиконавці знесли намет Євросоюзу. ФОТО
25 листопада опівдні у Чернігові за постановою судді Чернігівського окружного адміністративного суду О.Зайця судвиконавцями під почиленю охороною міліції знесено намет прихильників євроінтеграції.
 
Міліція каже, що забезпечувала охорону громадського порядку під час виконання рішення суду. ФОТО
Під час демонтажу малої архітектурної форми у сквері ім. Попудренка працівники міліції здійснювали охорону громадського порядку. З боку правоохоронців заходи фізичного впливу до учасників акції не вживалися.
 
Відео з місця подій ТК "Дитинець"
 


 
О 16.00 відбулася прес-конференція учасників Євромайдану у Чернігові.

Газета Сіверщина: "Я думала, що живу у правовому суспільстві" - Ірина Черенько
На прес- конференції учасників євромайдану в Чернігові, розігнаному за постановою судді Зайця з окружного адміністративного суду, було змальовано картину сьогоднішнього погрому євромайдану.
 
О 18.00 у парку Попудренка знову зібрався Євромайдан.

24 листопада 2013 року

У Чернігові продовжує свою роботу Євромістечко. ФОТОрепортаж
24 листопада опівдні у сквері Попудренка зібралися чернігівці на підтримку Євромайдану.

23 листопада 2013 року

О 10 годині відбулося засідання організаційного комітету за участі Чернігівської обласної організації Демальянс та ЦПМ "Апельсин". На якому вирішили розпочати цілодобову акцію Євромайдан у Чернігові.
О 18.30 учасники акції зібралися на площі та організували Євромістечко.
 
У Чернігові розпочало роботу "Євромістечко". ФОТО
Організаторами даного заходу виступили активісти та громадські діячі міста.

23 листопада о 21.00 відбулося засідання суду. Чернігівська міська рада звернулась до суду з адміністративним позовом до Чернігівської обласної організації політичної партії "Демократичний Альянс" про заборону проведення масового заходу. В результаті засідання суд вирішив заборонити проведення будь-яких мирних масових зібрань (хода, мітинги. пікетування, тощо) громадським організаціям, політичним партіям та іншим суб’єктам, встановлювати палатки та намети, використовувати аудіо та відео апаратуру з 23 листопада 2013 року по 7 січня 2014 року. 

22 листопада 2013 року

16.00 -Акція Євромайдан у Чернігові

У Чернігові пройшов свій невеличкий "Євромайдан". ФОТО
22 листопада, чернігівці зібратися біля облдержадміністрації, щоб висловити свій протест проти рішення уряд України призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

Відео ТК Дитинець:

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини