Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:05:54

"Ощадбанк" розпочинає виплату коштів вкладникам банку "Демарк"

17.11.2014   15:50

Про це на традиційному брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник управління Національного банку України в області Леонід Волошок.

За його словами, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Національний банк дійшли до згоди та прийняли рішення про початок виплати вкладів володарям карткових та поточних рахунків банку «Демарк».

Отримати гроші можна буде в усіх 33-ох відділеннях «Ощадбанку» міста і області. Оголошення з уточненням усіх деталей завтра, 18 листопада, повинні з’явитися у кожному відділенні «Ощадбанку».

Виплата буде розпочата всім власникам депозитних вкладів «Демарку», усім, хто отримував у банку заробітну плату та пенсію. Особливу увагу начальник управління Нацбанку України в області акцентував на тому, що у першому транші гроші отримають лише ті, строк вкладів яких закінчився до 29 вересня. Дата надходження другого траншу буде повідомлена після 31 грудня.

Вклади в доларах виплачуватимуть у національній валюті по курсу, який був встановлений на 29 вересня.

Виплати триватимуть протягом місяця. За цей термін, підкреслив Леонід Волошок, гроші встигнуть отримати усі вкладники, тож потреби у штучному ажіотажі немає.

Проте він не виключає великого напливу людей, які зачекалися виплат, особливо у перші дні. А це може створити деяку напругу у поточній роботі відділень та незручності для клієнтів, які, приміром, прийдуть сплатити за комунальні послуги. Проте ситуацію бере на контроль ініціативна група вкладників банку «Демарк». Її координатор Руслан Волощук повідомив, що вони допомагатимуть людям отримати свої вклади та слідкуватимуть за порядком у відділеннях «Ощадбанку».

За словами Леоніда Волошка, процедура повернення грошей проводитиметься за наступною схемою. Кожен вкладник «Демарку» вже є у реєстрі «Ощадбанку». Тож людина повинна мати з собою паспорт та ідентифікаційний код, а також заповнити спеціальну заяву про своє бажання отримати гроші. Далі на розсуд клієнта – він може отримати їх готівкою, залишити вклад в «Ощадному банку» або перевести депозити на «Ощадбанк».

За додатковими роз’ясненнями вкладники банку «Демарк» можуть звертатися до відділень «Ощадбанку» за телефонами:
676-975, 626-131, 652-150 та 652-151.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини