Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:42:27

Військовослужбовці чернігівського гарнізону і ветеранські організації підготували до друку книгу про героїв другої світової війни, які й нині проживають на Чернігівщині

28.05.2014   11:12

Напередодні відзначення 70-ї річниці визволення України, в Чернігові створюють книгу про ветеранів – учасників бойових дій в період Великої Вітчизняної війни, які воювали в Україні, й зокрема на Чернігівщині.

Ідея створення книги належить Володимиру Івановичу Лисенко, який свого часу працював начальником відділу інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю Чернігівської обласної ради, а також редактором відділу молодіжних і військово-патріотичних передач на обласному радіо.

У створенні книги чималу допомогу надають військовослужбовці Чернігівського гарнізону, зокрема офіцери медіа-центру та військових комісаріатів. Також підтримали видання літопису голова обласної ветеранської організації Анатолій Москаленко, голова організації ветеранів 1-ї гвардійської армії генерал-майор у відставці Євген Зеленов, добре відомі чернігівські журналісти Петро Громовий, Анатолій Тютюнник, Віктор Кирієнко. Ідею створення книги всебічно підтримує керівництво обласної ради. Фінансування книги про ветеранів взяли на себе благодійні організації й, зокрема, колектив Ічнянського молокозаводу на чолі з Віктором Кияновським.

Назва книги «Йшли у бій молодими». Обсяг – 700 сторінок. В ній йдеться про солдатів, офіцерів і генералів, які визволяли Чернігівщину. Зокрема, про таких видатних людей, як генерал-майор Микола Лукяненко, розвідник Петро Рябченко, десантник Гаврило Ніконов, рульовий тральщика Петро Бондарєв та багато інших. Всього в книзі 280 нарисів про воїнів минулої війни, які за героїзм і відвагу були нагороджені найвищими військовими орденами і медалями, чотири роки пройшли фронтовими дорогами, вистояли, здобули перемогу і повернулися до мирного життя на Батьківщині вже вчителями, аграріями, лікарями.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини