Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:46:45

Державні інспектори на варті охорони природи

30.08.2013   14:06Агенцiя

Під час рейдової перевірки по контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства у галузі охорони та збереження тваринного та рослинного світу Держекоінспекцією у Чернігівській області виявлено порушення правил полювання, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст. 85 КУпАП. В зеленій зоні міста Чернігова між селами Підгірне та Єньків Чернігівського району місцеві громадяни проводили незаконне полювання на автомобілі ВАЗ “Нива-Шевролет”. При цьому незаконно добули качку, в результаті чого навколишньому середовищу завдані збитки у сумі 250 гривень.

Проте, при наближенні до мисливців держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища порушники помістили зброю та набої в салон автомобіля. Качка, ще з ознаками життя, знаходилась в причепі автомобіля, що є фактом жорстокого поводження з тваринами.

Незважаючи на встановлені порушення, останні стали інспекторам чинити опір, перешкоджати виконанню службових обов’язків. При цьому в агресивній формі висловлювались нецензурними словами, незважаючи на те, що з ними була присутня неповнолітня дитина.

Порушники з встановленим порушенням не погодились та зникли з місця правопорушення. На жаль, вистежити браконьєрів та затримати їх не вдалось можливим.

Таким чином Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на порушника (одного із яких вдалося установити) складений протокол по ч. 2 ст. 85 КУпАП та направлений на розгляд до Чернігівського районного суду для вирішення питання по суті.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 85 ч. 2 КУпАП за порушення правил полювання передбачена адміністративна відповідальність, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 60 до 160 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 – 2040 грн.) і накладення штрафу на посадових осіб – від 90 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1530 – 2550 грн.)

Тож, Держекоінспекція у Чернігівській області закликає громадян бережно ставитися до тваринного світу і не допускати порушення природоохоронного законодавства, а у разі виявлення фактів браконьєрства – звертатись за телефонами: (0462) 651-362; 4-22-10.

 

Олександр Феськовець, старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.