Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:53:41

Виконком схвалив проект Програми економічного та соціального розвитку Чернігова на 2018 рік

18.11.2017   08:36

Виконавчий комітет міської ради схвалив проект Програми економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2018 рік. Головний розробник Програми - Управління економічного розвитку міста міської ради.

Про основні напрямки соціально-економічного розвитку міста на наступний рік доповіла сьогодні на засіданні виконкому заступник начальника управління економічного розвитку Світлана Святушенко.

Зокрема, вона повідомила, що цього року змінено підхід до формування Проекту Програми соціально-економічного розвитку міста Чернігова на 2018 рік. Програму сформовано на основі Стратегії розвитку міста до 2020 року. Всі управління та відділи міської ради надали свої пропозиції, направлені на досягнення стратегічних цілей, серед яких: конкурентоспроможне та інноваційне місто, розвиток житлово-комунального господарства та інфраструктури м. Чернігова, комфортне місто, розвиток людського потенціалу “Людина - понад усе”, розвиток туризму “Чернігів – туристичне місто”. До Програми увійшли заходи, спрямовані на перспективу.

У сфері підвищення конкурентоспроможності міста першочерговими є завдання: створення сприятливих умов для потенційних інвесторів, збільшення надходжень до бюджету, зростання заробітних плат, забезпечення жителів міста робочими місцями. Також необхідно працювати над покращенням бізнес-клімату в місті. З цією метою передбачено проведення ряду інформаційних та іміджевих заходів, зокрема, такі соціальні кампанії: «Чернігів, купуй рідне!», «Чернігів за легальну заробітну плату», «Чому треба сплачувати податки».

У сфері житлово-комунального господарства та благоустрою планується зосередити зусилля на комфорті та безпеці. Основними напрямками роботи мають  стати покращення якості житлово-комунальних послуг, забезпечення якісної роботи всіх комунальних служб, стимулювання створення ОСББ, їхня матеріальна та інформаційна підтримка, ремонти доріг та пішохідних зон.

У транспортній сфері продовжиться робота над оновленням тролейбусного парку, створенням «Розумних зупинок» та єдиного диспетчерського центру, а також, забезпеченням належного транспортного обслуговування мешканців міста всіма видами транспорту .

Актуальним залишається будівництво дитячого садку-ясел в першому мікрорайоні житлового району "Масани". Також, заплановано виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва школи в ІІІ мікрорайоні житлового району "Масани» та навчально-виховного комплексу на Бобровиці на 345 дітей. Школу № 5 очікує енергоефективна реновація. Першочерговим завданням є перехід на дуальну форму навчання в ПТУ(паралельне навчання учнів у навчальному закладі та на підприємстві). Особлива увага приділятиметься системі інклюзивної освіти. Батьками чернігівських школярів позитивно сприйнята практика матеріального забезпечення навчальних закладів виключно за рахунок міського бюджету.

Завданнями галузі охорони здоров'я є підвищення якості медичної допомоги, розвиток сімейної медицини. За рахунок коштів міського бюджету та коштів ДФРР планується придбання нового медичного обладнання, проведення капітальних ремонтів приміщень поліклінік та лікарень із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій. У 2018 році розпочне свою діяльність амбулаторія сімейної медицини по вул. 1 Травня, 3а.

Продовжиться виконання Програми підтримки народжуваності у м. Чернігові, цільових програм у сферах охорони здоров’я, освіти, спорту, які є кроком до стратегічної цілі «Людина понад усе».

У галузі культури й туризму основні заходи будуть зосереджені на популяризації туристичного потенціалу міста. Планується проведення різноманітних фестивалів, створення інформаційної інфраструктури для туристів, реконструкція та облаштування прогулянкових та зелених зон.

Запланована робота над великими проектами:
- придбання за рахунок позики Європейського інвестиційного банку 40 тролейбусів;
- встановлення камер відеоспостереження у місті, у приміщеннях та прилеглих територіях дошкільних та загальноосвітніх закладів міста;
- заміна світильників вуличного освітлення на світлодіодні у рамках спільного з НЕФКО проекту та інші проекти.

У додатках до Програми визначені основні показники розвитку міста на наступний рік, що базуються на прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2018 рік та статистичних даних, перелік міських цільових програм та пріоритетних об’єктів, які заплановані для фінансування наступного року.

Фінансування передбачених Програмою заходів здійснюватиметься за рахунок коштів інвесторів, суб’єктів господарювання, місцевих та державного бюджетів, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

Виконком доручив Управлінню економічного розвитку міста міської ради внести Програму на розгляд міської ради.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини