Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:43:37

Жителям Чернігівщини – якісні медичні послуги

03.09.2013   13:45

Питання підвищення рівня якості медичних послуг розглянули та обговорили учасники наради, яку 2 вересня провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика. Зокрема, йшлося про проміжні підсумки реалізації пілотного проекту щодо встановлення європейських цін на лікарські засоби.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика зазначив, що встановлення референтних цін на ліки в країні відбувається у рамках виконання доручень Президента України Віктора Януковича щодо якісного медичного забезпечення населення. “Глава держави наголошує, що питання забезпечення населення якісними медичними послугами є пріоритетним для держави”, – підкреслив Юрій Музика.

За його словами, актуальність проблеми захворювання на гіпертонічну хворобу зумовлена тим, що це – одне з найпоширеніших захворювань серед населення. Майже у кожної третьої дорослої людини відмічається підвищений артеріальний тиск. Щорічно це захворювання виявляється більш, ніж у 20 тисяч мешканців області.

“Проблема гіпертонічної хвороби давно вийшла за рамки суто медичної і весь світ визнає її соціальною проблемою, яка впливає на здоров’я суспільства і тривалість життя громадян”, – підкреслив він.

З 2012 року в області запроваджена реалізація пілотного проекту державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. У рамках реалізації проекту на часткове відшкодування вартості лікарських засобів області виділено субвенцію державного бюджету в сумі 3,9 млн. грн. Лікарями медичних закладів виписано близько 220 тисяч рецептів на часткове відшкодування вартості лікарських засобів, задіяних в пілотному проекті. Понад 70 тисяч хворих з гіпертонічною хворобою придбали ліки за зниженими цінами, що дало змогу їм зекономити майже 780 тис.грн. власних коштів.

За рахунок централізованих поставок Міністерства охорони здоров’я України область отримала сучасну рентгенівську кардіоваскулярну систему Philips Medical System Allura Xper FD 10, вартістю 9,5 млн. грн. Ангіографічне обладнання встановлено в обласному центрі серцево-судинної хірургії, який розташований на базі міської лікарні №2 Чернігівської міської ради. В середньому за рік в центрі отримують лікування більше 1500 хворих та проводиться біля 1300 оперативних втручань.

На Чернігівщині діє регіональна програма “Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2012-2015 роки”. На виконання програми в обласному бюджеті передбачаються кошти на придбання кардіовиробів та витратних матеріалів для проведення кардіоангіохірургічних операцій при гострому коронарному синдромі, зокрема, набори для коронарографії, набори для стентування коронарних судин, стент-системи для стентування коронарних судин.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини