Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:40:11

Почесними громадянами Чернігівщини можуть стати...

03.09.2013   12:53

Третього вересня відбулося засідання комісії з питань присвоєння звання "Почесний громадянин Чернігівської області"

За рішенням обласної ради звання "Почесний громадянин Чернігівської області" присвоюється один раз на рік і лише трьом особам. Подавати кандидатури на розгляд комісії можуть керівники ОДА та облради, депутати місцевих рад різних рівнів.

Так на засіданні комісії 3 вересня були розглянуті кандидатури 9 претендентів на звання Почесний громадянин Чернігівської області. Так, Коропська райрада запропонувала Савича Петра, Прилуцька райрада - Коптєва Юрія та Мирошниченка Анатолія. Депутатами обласної ради були подані кандидатури Валентина Запорощука, Віктора Кияновського, Леоніда Кучми, Віталія Масола, Івана Плюща та Анатолія Москаленка.

Комісія після обговорення та дискусії ухвалила рішення на розгляд 14 сесії обласної ради з пропозицією присвоїти звання "Почесний громадянин Чернігівської області" таким відомим людям Чернігівщини: Кучмі Леоніду Даниловичу, Плющу Івану та Масолу Віталію Андрійовичу.

В майбутньому комісія вирішила запропонувати обласній раді розглянути пропозицію розширити кількість осіб, яким можуть за один рік присвоїти звання "Почесного громадянина". Хоча в інших 11 областях України, де також визначають таким чином поважних та відомих людей, існує квота - 3 особи на рік.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини