Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:35:31

Понад 58 тисяч дітей Чернігівської області оздоровляться та відпочинуть цього літа

19.04.2013   08:52

У 2013 році на Чернігівщині планується забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами понад 58 тисяч дітей шкільного віку, що становить 67 % від їх загальної кількості.

При цьому пріоритет надаватиметься саме оздоровчим послугам, питома вага яких має бути не нижче 43%. На це передбачається використати понад 43 млн грн. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 18 квітня під час засідання обласної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді, на якому окреслили головні завдання з підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії 2013 року.

За інформацією директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксани Сердюк, минулорічна кампанія в області була проведена на достатньо високому рівні. Область значно покращила свої результати щодо охоплення дітей оздоровчими та відпочинковими послугами й увійшла у десятку кращих на Україні.

Щоб утримати ці позиції та забезпечити оздоровлення та відпочинок якомога більшої кількості дітей необхідно чітко скоординувати роботу на місцях, правильно розставити акценти і здійснювати контроль за якістю і безпечністю послуг.

Головними ж завданнями, як і минулого року, є забезпечення якісного харчування, медичного обслуговування, змістовного дозвілля, організації безпечного перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, максимального дотримання санітарно-гігієнічних норм, протипожежної безпеки, безпеки на водоймах та ефективний підбір кваліфікованих кадрів для закладів оздоровлення та відпочинку. Враховуючи акценти нових соціальних ініціатив Президент України Віктора Януковича, слід також приділити увагу відновленню дитячих спортивних майданчиків, що сприятиме розвитку і оздоровленню дітей.

Улітку поточного року на Чернігівщині планують функціонувати 26 закладів оздоровлення. Після проведення ремонту планують відновити свою роботу дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Веселка» (Прилуцький район), позаміський заклад «Дивосвіт» (колишній «Юний хімік») та заклад оздоровлення та відпочинку «Казковий-2» (Менський район).

Відпочинкові послуги в області надаватимуть 504 табори з денним перебуванням, 13 таборів праці і відпочинку та 2 наметові містечка. Підсумовуючи результати засідання, Юрій Музика закликав усіх до плідної співпраці і злагоджених дій з метою досягнення гарних результатів у збереженні та покращенні здоров’я якомога більшої кількості дітей області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини