Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:52:27

М. Рудьковський: "Головні проблеми Чернігівщини – це проблеми її людей"

26.03.2013   19:04

"Чернігівський монітор" запропонував своїм читачам сформулювати сім запитань народним депутатам, які представляють Чернігівщину, п'ять питань загальних для всіх депутатів і два індивідуальних.

М. Рудьковський

М. Рудьковський

Сьогодні наша редакція отримала відповідь від народного депутата України Рудьковського Миколи Миколайовича.

1. Оцініть, будь ласка, Вашу роботу у Верховній раді в перші 100 днів. Чи вдається реалізовувати намічене?

На жаль, зі 100 днів депутати працювали у сесійній залі лише 7 днів, здебільшого через блокування трибуни у сесійні дні. Це внесло певні корективи у план роботи парламенту, бо ухвалили лише 11 законодавчих рішень. Тому я переніс свою роботу у формат робочих груп у Верховній Раді України та спілкуванні з виборцями в окрузі.

З однієї сторони, я з розумінням ставлюсь до колег, які довго блокували парламент з вимогою депутатам голосувати особисто, і підтримав відповідні зміни до Регламенту Верховної Ради. Водночас, був неприємно вражений, коли у вівторок, 19 березня, я перебував за кордоном на європейській конференції щодо зменшення енергетичної залежності України (про що маю відповідні позначки у паспорті), а депутати з парламентської трибуни звинуватили мене в тому, що ніби я голосував за себе і ще за когось. Вважаю, що такі неправдиві заяви дискредитують рух за особисте голосування в цілому.

2. Що саме Ви особисто пролобіювали для Чернігівщини за цей період?

Мною як народним депутатом України, після спілкування з місцевою владою і виборцями, в рамках моєї передвиборчої програми було подано до Кабінету Міністрів України перелік об’єктів, які необхідно профінансувати у поточному році за рахунок капітальних вкладень та коштів державного фонду регіонального розвитку на загальну суму 113 285 795 грн. Зараз триває розгляд та обговорення даних пропозицій. Наразі можна стверджувати, що округ гарантовано отримає кошти на реконструкцію об’єктів соціальної сфери, в першу чергу лікарень, шкіл і дитячих садків.

3. Назвіть головні проблеми Чернігівської області, які потрібно вирішити в першу чергу.  Чи є у Вас «рецепти» вирішення цих проблем?

Головні проблеми Чернігівщини – це проблеми її людей: низький рівень доходів і соціального захисту, погані дороги, застаріла соціальна інфраструктура. Більшість з них є загальноукраїнськими, невелика доля притаманна саме нашій території. Відповідно, перші вирішуються шляхом зміцнення економіки в цілому, а територіально – залучаючи кошти у відповідні регіони. Буду над цим працювати. Точкові питання вирішую через свій Благодійний фонд, який продовжує активну діяльність.

4. Чи є серед Ваших помічників відомі на Чернігівщині люди? Хто вони і за що відповідають?

Відомі люди тому і стали визнаними, що вони мають певні досягнення, повагу оточуючих і, відповідно – зайнятість. Тому було б некоректно запропонувати їм посаду мого помічника, бо вони у своїх сферах компетентніші за мене. Водночас, я постійно спілкуюсь з авторитетними підприємцями, лікарями, вчителями, фермерами, священиками тощо та запитую в них поради і бачення питань.

5. Наведіть, будь ласка, кількісні показники Вашої діяльності за перші сто днів роботи у парламенті: кількість депутатських запитів та звернень, виступів у сесійній залі, участь в роботі парламентських комітетів, зустрічі з виборцями та перерахуйте, які законопроекти подані за Вашої участі.

Як я вже вказував, з перших ста днів роботи лише 7 були повноцінними сесійними днями, і більшість ухвалених рішень були процедурного та кадрового характеру. Тому жоден депутат, на жаль, не може похвалитись великою кількістю виступів на тему законопроектної діяльності. Так само мало було розглянуто і запитів. Відповідно, мною було подано 70 депутатських звернень і 2 законопроекти надіслано на реєстрацію (щодо відміни підвищення пенсійного віку та прирівняння учасників ядерних випробувань до ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС).

Великий пакет законопроектів зараз знаходиться в стадії експертної роботи.
Хочу зазначити, що мною прийнято рішення, якщо інший депутат реєструє законопроект, що співпадає з моїми переконаннями і обіцянками: зокрема щодо спрощення оформлення спадщини, заборони скорочення мережі закладів охорони здоров’я та ін., то я підтримаю його ініціативу, а не буду дублювати свій такий же законопроект, що лише ускладнить і затягне прийняття рішення Верховною Радою України.
Я був присутній на усіх засіданнях Комітету, відвідав усі райони округу, провів 14 зустрічей з виборцями, взяв участь у сесіях місцевих рад.

6. Коли Ви вже стали народним депутатом, ЗМІ повідомляли про скандал, пов'язаний з Вашою участю у розробці та добуванні корисних копалин на Чернігівщині. В чому його суть і де правда?

Я б хотів отримати посилання на ті матеріали, про які Ви згадуєте, оскільки не займаюсь підприємницькою діяльністю, розробкою і добування корисних копалин на Чернігівщині зокрема.

7. Декілька років тому Ви активно пропагували латино-американські танці, навіть залучали до цього журналістів. Чи будуть створюватися подібні програми та заходи для жителів Вашого округу або Чернігівщини?

Я постійно активно пропагую здоровий спосіб життя, сам його дотримуюсь. Мій фонд неодноразово був і залишається спонсором і організатором концертів, спортивних змагань і конкурсів, проектів формату Денс Майдан, надає підтримку студіям танцю і спортивним командам. Наша діяльність не обмежується латино-американськими танцями, але якщо у читачів є конкретна пропозиція з цього приводу – розгляну.


З повагою, Микола Рудьковський

Проект «Гола правда» від чернігівських депутатів: незручні запитання читачів – відверті відповіді обранців» є власною ініціативою інформ-агенції «Чернігівський монітор», який не фінансується жодним грантом, політичною силою чи народним обранцем.

Читачі надіслали 126 запитань. З них були сформульовані запитання народним депутатам, які вони отримали особисто. Як і було обіцяно, відповіді народних обранців розміщуються на сайті "Чернігівський монітор".

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини