Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:55:09

Із трьох районних лікарень залишиться одна – у Мені

25.02.2013   09:44Агенцiя

Головний лікар Менського району Петро Хомрач привіз до Березнянської райлікарні сучасний апарат фізіотерапевтичної лазеро-магнітної терапії. І на зустрічі з колективом закладу розповів про реформи у медичній галузі.


Перейменування

– Нині по області існує 14 номерних районних лікарень, а в сучасній медичній структурі такого бути не повинно, тож реформи назріли давно, – сказав на зустрічі з березнянськими медиками Петро Хомрач. – У Мені необхідно створити центр сімейної медицини, якому будуть підпорядковані амбулаторії загальної практики сімейної медицини та ФАПи. Жителі Березни та Макошине за власним бажанням можуть лікуватися у місцевих стаціонарах. Березнянська райлікарня №1 Менської ЦРЛ буде реформована в амбулаторію загальної практики сімейної медицини з відділенням поліативної медицини. А Макошинська райлікарня №2 стане амбулаторією загальної практики сімейної медицини з хоспісним відділенням. При цьому в обох лікарнях будуть збережені ліжка, а медпрацівники не втратять роботи. Сільські медичні заклади матимуть назви, які відповідатимуть виконуваним ними функціям.

Тобто, фактично сільські райлікарні будуть лише перейменовані. Мова про їх закриття не йде. Навпаки, як приклад, Березнянська лікарня отримала сучасний апарат фізіотерапевтичної лазеро-магнітної терапії.

– І це тільки початок, – запевнив головлікар району. – Обіцяю докласти усіх зусиль, аби у вашому медичному закладі вже до 1 вересня був комп’ютер та принтер, мережа інтернет та власний веб-сайт.


Ті – не можуть, інші – не хочуть

– Реформи повинні здійснюватися не тільки заради зміни назв, – зауважив Петро Петрович. – В галузі охорони здоров’я країни давно склалася ситуація, коли пацієнти не хочуть так лікуватися, а медики не можуть за таких умов працювати. Організаційні зміни назріли давно. Однак на рівні профільного міністерства говорять про реформи, не повністю розуміючи, які проблеми має сільська медицина. Мова йде про формування цілої інституції сімейних лікарів, міжрайонних госпітальних округів, реформування «швидкої допомоги». На жаль, реформи створюють керівники галузі, котрі працювали в інститутах і далекі від реалій сільської медицини. Тому все нове так складно запроваджується на місцях.

На Менщині, як стверджує головлікар, до вирішення назрілих проблем приступили ще більше десяти років тому. У нашому районі існує оптимальна кількість сільських лікарських закладів – ФАПів, амбулаторій, лікарень. Кількість ліжок відповідає сучасним стандартам. У 2009-му було реформовано «швидку».

Нинішнього року Менська ЦРЛ утретє за останні 12 років підтвердила ліцензію на вищу акредитаційну категорію (лише три райлікарні в області мають таку категорію). Окрім того, саме наша райлікарня однією з перших в області отримала звання «Лікарня, доброзичлива до дитини».

 – Тож основне завдання сьогодні – розумно впроваджувати реформи і разом з тим зберегти медичні кадри, – підкреслив Петро Хомрач.

http://nslovo.com/blog/iz-troh-rajonnyh-likaren-zalyshytsya-odna-u-meni

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини