Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:36:53

Чернігівщина - третя в рейтингу областей за формуванням ОТГ

20.06.2017   18:17Агенцiя

Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Запорізька та Дніпропетровська області - п’ятірка лідерів у рейтингу областей за формуванням спроможних територіальних громад.

Про це стало відомо 20 червня в ході координаційної зустрічі «Реформа місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні: успіхи та перспективи» за участі Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Від Чернігівської області участь у заході взяла виконуюча обов’язки директора Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик.

Рейтинг підготував Мінрегіон за чотирма параметрами:
- кількість ОТГ (враховувалися й дані тих громад, документи яких станом на 16 червня перебувають у ЦВК для призначення перших виборів);
- площа ОТГ;
- територіальні громади (місцеві ради), що об’єдналися;
- кількість ОТГ з чисельністю менше 5 тисяч осіб.

Найбільше об’єднаних територіальних громад створено у Дніпропетровській області (48), найменше — у Київській (4). На Чернігівщині — 31 ОТГ (4 місце).

Натомість місцевих рад, які об’єдналися у громади, найбільше у Житомирській області - 301 (47,7% від загальної кількості рад). Чернігівська область займає другу позицію - 248 рад (43,6%).

Площа, яку складають ОТГ, найбільша на Хмельниччині - 41,9% від усієї площі області. На Чернігівщині - 26,3% (6 місце).

У загальному ж рейтингу Чернігівська область - третя.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода зазначив, що рейтинг дозволяє кожній області побачити власну роботу в контексті реформи місцевого самоврядування:

- Показники, на основі яких формувався рейтинг, є не просто цифрами, а відображенням коефіцієнту корисної дії обласних державних адміністрацій та Центрів розвитку місцевого самоврядування у частині реалізації завдань реформи. Ті, хто пасе задніх, мають це побачити і зробити все можливе, щоб виправити ситуацію. А ті, хто лідирує, - не збавляти темпи, рухатися до завершення реформ.


За інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини