Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:53:29

Відбувс япоказ та обговорення фільму-учасника Docudays UA Оксани Бурої "Лізо, ходи додому!"

22.11.2018   15:45Агенцiя

20 листопада в читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Центр правової інформації спільно з ГО "MART" провів показ та обговорення фільму-учасника Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA Оксани Бурої "Лізо, ходи додому!" (Литва, Естонія) про права дитини; відбулося ознайомлення з книжковою викладкою "Права дитини в Україні".

В основі сюжету фільму – історія дівчинки із неблагополучної родини, яка постійно тікає з дому. Її життя похмуре й жорстоке, тому вона шукає прихистку в природи, де в неї вибудуваний власний світ – там панують ігри, музика й магія. У дівчинки настільки багата уява, що вона здатна переживати нескінченні запої батьків. Найбільш приголомшливим у цьому фільмі є те, що він дозволяє усвідомити жах ситуації, але не піддатися темряві гнітючих подій на екрані.
 
 Не випадкова і дата проведення, адже 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини як день світового братерства і взаєморозуміння дітей. 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.
 
На заході були присутні: учні Чернігівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 19, студенти Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради, викладачі, ЗМІ та громадськість міста.
 
Після перегляду кінострічки відбулося її жваве обговорення. Присутні дуже уважно дивилися фільм, а потім відповідали на запитання: Які ви знаєте права дитини? Що найбільше вразило вас у цьому фільмі? Чи були у фільмі порушені права дитини і які саме? Чи є у Лізи майбутнє і що чекає на неї? Модератор кінопоказу Андрій Міщенко поспілкувався з дітьми, розказав, які права вони мають згідно з Конвенцією ООН і чому їх не можна порушувати.
 
Головна думка, яка прозвучала серед присутніх, була єдиною: дитина потребує любові та піклування, доброзичливого ставлення до себе. Одне з основних прав дитини – це право на любов, а задовольняти його мають БАТЬКИ! Позбавлення всього вище перерахованого призводить до тяжких психічних та моральних порушень.
 
Аби запобігти насильству в Сім'ї, такі фільми варто переглядати як дорослим, так і дітям.
 
На завершення модератор надав поради, куди можна звертатися за допомогою в разі порушення прав дитини.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини