Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:21:32

"Я не хочу, щоб діти плакали знову"

13.04.2018   09:39Агенцiя

Ці рядки — частина вірша голови обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв нацизму Ніни Зубок, в якому вона передала весь біль свого дитинства, згадуючи страшні роки Другої світової війни. Знає про них не з чужих розповідей, адже восьмирічною дівчинкою у 1943 році її вивезли з України до одного з німецьких концтаборів, де маленька Ніна пробула більше двох років.

Зараз, у свої майже 83 роки, Ніна Володимирівна така ж активна, як і в молодості, небайдужа до чужого горя. Завжди радо відгукується на запрошення зустрітися з молодими людьми. От і сьогодні вона поділилася з ними спогадами в Обласному молодіжному центрі. Сам захід приурочений до Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських таборів.

Ніна Зубок, зокрема, зазначила: «Нас, полонених, із пекла концтабору звільнили американці навесні 1945 року. Проте, таке довгоочікуване звільнення стало наступним етапом поневолення — ми дуже довго жили із клеймом зрадника. Ті, хто пережив жахи війни, мають доносити до людей правду про неї, щоб не допустити ще одного злочину проти людства у майбутньому».

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш: «Сьогодні, в непростий період нашої країни, як ніколи значення слова «мир» болісне. Хочеться, щоб молодь розуміла, наскільки дорого він коштує; щоб кожен із нас відчував себе частинкою єдиної неподільної України. Тільки тоді ми переможемо у боротьбі, що триває на сході країни. А зараз у нас унікальна можливість поспілкуватися зі свідками далеких років Другої світової війни. Цінуймо це і не втрачаймо час».

Під час заходу декан факультету соціальних технологій, оздоровлення та реабілітації Чернігівського національного технологічного університету Тетяна Сила презентувала проект «Соціальна інтеграція жертв націонал-соціалізму, тоталітарних режимів та інших людей літнього віку до громади м. Чернігова». Його у 2014-2016 роках реалізував зазначений вищий навчальний заклад разом з Чернігівським міським відділенням Української спілки в’язнів-жертв нацизму та Територіальним центром соціального обслуговування Деснянської районної у місті Чернігові ради. Фінансову підтримку надав німецький фонд «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє».

Насамкінець гості Обласного молодіжного центру переглянули фільм «Освенцім - жорстокість нацизму».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.