Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:06:02

Перша ліга. Десна і Геліос сильнішого не виявили

03.11.2014   09:19Агенцiя

Десна і Геліос перервали серію поразок, набравши по одному очку, хоча навряд чи це втішило когось із наставників команд.

Харків'яни їхали до Чернігова без кількох лідерів (Чучман, Кравченко) та з багажем в три поспіль поразки. Не набагато кращою була ситуація і біля Десни, яка програла два виїзних матчі поспіль і не могла забити вже три гри поспіль. Крім того, в скандальному матчі в Охтирці червону картку отримав лівий захисник Андрій Смалько.

Холодна погода (близько нуля градусів), пробираються вітер і по-осінньому майже мертвий газон не надто сприяли активній або комбінаційній грі команд. Руху і боротьби, втім, як раз вистачало, а от з моментами довгий час не складалися справи. Перший удар в напрямку (! ) воріт деснянці провели на 15-й хвилині, коли Козак із лінії штрафного майданчика у дотик замикав незручну передачу партнера. Через кілька хвилин Бредун сфолив на Щедракове, але перспективний штрафний Кондратюк не використовував, пробив значно вище воріт. Гості, які намагалися вибігати в контратаки, майже не турбували Сітало, але зате потривожили головного суддю зустрічі Андрія Яблонського з Тернополя. Сидоренко не зовсім вдало вибив м'яч, підбивши рефері, який від несподіванки впав на газон, втративши від розгубленості свисток. На досвіді спрацював ветеран чернігівців Кондратюк, подавши Яблонському впав на газон робочий інструмент судді.

При цьому Геліос непогано контролював м'яч, і навіть володів територіальною перевагою, але небезпечні ситуації створювали господарів. Так Картушов виривався на побачення з воротарем гостей, і Сидоренко був змушений перервати атаку за межами штрафного. Причому голкіпер харків'ян зробив це ефектно в падінні вибивши м'яч головою. Однак вибив на ногу Єгору. М'яч полетів у штрафну, але полузашитник Десни наздогнав його вже майже на лінії воротарського, і удар з гострого кута в підкаті заблокував захисник.

Лише до кінця тайму Геліос освоївся в гостях, а Сергій Панасенко щільним дальнім ударом змусив потревожиться господарів - Сітало не ризикнув фіксувати м'яч, вибив його в поле. Через кілька хвилин Ковальов відмінною передачею запустив у штрафну Сікорського, але удар півзахисника гостей виявився неточним. Нарешті на кінець основного часу першого тайму Антон Савін, після передачі з лівого флангу, вискочив між Сухоимлиновым і Кавацивым, розстрілявши з пари метрів голкіпера чернігівців - 0:1.

Після перерви Десна взяла в облогу володіння гостей, і відразу міг зрівнювати рахунок, але Фурта якимось дивом не зумів влучити у порожні ворота. Дивом став захисник гостей, який встиг підставити ногу і перевести м'яч на кутовий. Відповідь Геліоса не змусив себе чекати - Савін замахнувся на дубль, але після його удару з правого кута штрафного майданчика м'яч пройшов поруч зі штангою.

Однак після активного початку тайму гра перейшла в стадію боротьби і сутичок. Багато єдиноборств і дрібних фолів збили атакуючий ритм команд. Лише до кінця поєдинку, після декількох замін, господарі знову почали загострювати ситуацію. Перший дзвіночок для гостей продзвенів на 76-й хвилині, коли Кондратюк виграв верхову боротьбу на лінії штрафного, і головою намагався переправити м'яч у ближню дев'ятку - трохи неточно. Другий дзвіночок став гольовий сиреною, якби така існувала в футболі. Козак продавив кількох суперників, можна навіть сказати проштовхався по центру у карний майданчик і пробив не дуже хитро, але надійно і прямо під воротарем - 1:1.

Цей гол трохи підбадьорив Десну, яка провела ще кілька непоганих атак. В тому числі зусиллями Картушова, який увірвався в штрафну по лівому флангу і пробивав у ближній кут - трохи неточно. Втім, далі обидві команди дещо скинули оберти, так і Геліос намагався нагадати про себе класним дальнім ударом Задої зі штрафного. У підсумку фінальний свисток зафіксував закономірну нічию.

Десна (Чернігів) - Геліос (Харків) 1:1.

Голи: Козак, 79 - Савін, 44 Десна:
Сітало, Сухомлинов (Воронченко, 76), Каваців, Мельник, Жук, Щедраков, Кондратюк, Бовтрук (Деребчинский, 83), Козак, Картушов, Фурта (Агапов, 85). Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Геліос: Сидоренко, Пінчук, Гершман, Лобойко, Комарницький, Ковальов, Бредун (Задоя, 68), Сікорський (Швидкий, 81), Панасенко (Романенко, 68), Савін (Собко, 87), Субочев. Головний тренер: Сергій Єсін.

Попередження: Мельник, 83 - Бредун, 43, Пінчук, 48

Андрій Клюйко, Football.ua

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини