Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:25:12

Презентовано книгу "Спортивне сузір`я Чернігівщини"

17.10.2014   17:57Агенцiя

У Чернігові сталася днями подія, на яку чекали упродовж 23 років незалежності України.

За сприяння Чернігівського обласного осередку НОК України, з метою популяризації олімпійського руху в області, сприяння збереженню олімпійської історії Чернігівської області 15 жовтня в приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка була організована та проведена презентація книги члена Національної спілки журналістів України, лауреата всеукраїнських конкурсів у номінації «Найкращі спортивні журналісти року» Віктора Берегового «Спортивне сузір’я Чернігівщини».

У книзі вміщені літературні портрети провідних спортсменів і тренерів, які своїми спортивними здобутками прославили Чернігівщину. Книга зацікавить фахівців фізичного виховання і спорту, а також широкий загал читачів.

На урочисту презентацію книги прибули автор Віктор Береговий, герої нарисів: Валентин Созонтов - заслужений тренер СРСР та УРСР, тренер бронзового призера Олімпійських ігор з кульової стрільби Геннадія Авраменка, Наталія Давидова - заслужений майстер спорту України з важкої атлетики, бронзова призерка літніх Олімпійських ігор в Пекіні, бронзова призерка чемпіонатів світу, багаторазова призерка чемпіонатів Європи, Аліна Бойкова - заслужений майстер спорту України з боротьби сумо, майстер спорту міжнародного класу з боротьби дзюдо, призерка міжнародних змагань з боротьби дзюдо, Дмитро Пиріжок - директор міського центру фізичного здоровя населення «Спорт для всіх».

З вітальним словом до присутніх звернулася Відповідальний секретар Чернігівського обласного осередку НОК України Ніна Лемеш, яка підкреслила значимість таких подій для збереження спортивної історії Чернігівщини.

В рамках Всеукраїнських акцій Національного олімпійського комітету «Олімпійська книга» обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г.Короленка та ще семи бібліотекам міста були передані книги на олімпійську тематику. Директор бібліотеки Аліференко Інна Михайлівна подякувала за презентацію нової книги, літературу, надану НОКом України, розповіла про бібліотечний фонд спортивної літератури і відзначила важливість зустрічі пересічних відвідувачів бібліотеки з спортсменами – професіоналами.

 

Національний олімпійський комітет України, Чернігівський обласний осередок
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини