Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:52:08

Владислав Косовський з Срібнянщини став першим олімпіоніком нового сезону заочного "Олімпійського уроку"

06.11.2013   14:24Агенцiя

Триває третій сезон заочного Олімпійського уроку, який організували редакція газети «Сільські вісті», Національний олімпійський комітет, Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» та Олімпійська академія України.

Наш конкурс присвячений Всесвітній зимовій універсіаді (грудень-2013, Італія) та зимовій Олімпіаді-2014 (м. Сочі, Росія). Він триватиме до травня 2014 року. Юних читачів «Сільських вістей» чекатиме захоплююча подорож в історію олімпійського руху, починаючи з Олімпійських ігор Стародавньої Греції і до сучасних Олімпіад.

Ось правильні відповіді першого етапу Олімпійського уроку:

1. Найтитулованіший олімпіонік Давньої Греції Леонідас упродовж чотирьох Олімпіад дванадцять разів був нагороджений вінками з листя маслинового дерева та пальмовими гілками за перемоги у змаганнях із бігу.

2. Одним із видів пентатлону (сучасного п’ятиборства) були стрибки у довжину. Старогрецькі атлети демонстрували дуже високі результати у цьому виді змагань. Під час стрибків вони тримали в руках мармурові гирі.

3. Міжнародний олімпійський комітет ініціював проведення юнацьких літніх і зимових Олімпіад, в яких беруть участь спортсмени, не старші 16 років. Подібні молодіжні турніри відбувалися і в Стародавній Греції. Починаючи з 632 року до нашої ери проводилися змагання серед юнаків 12-17 років. Майбутня олімпійська еліта змагалася з бігу та боротьби.

4. Сучасна олімпійська медаль містить не менше шести грамів чистого золота.

5. На Всесвітній літній універсіаді-2013, яка відбулася в Казані (Росія), українські студенти-спорт­смени здобули 12 золотих, 29 срібних і 36 бронзових медалей. Зокрема, чемпіонами літньої Універсіади-2013 стали: Ольга Харлан (фехтування), Олександр Гвоздик, Дмитро Митрофанов (обидва — бокс), Наталія Довгодько (академічне веслування), Ігор Бодров, Віталій Корж, Віктор Кузнецов, Руслан Перестюк, Олеся Повх, Наталія Погребняк, Вікторія П’ятаченко, Марія Ремень, Сергій Смелик, Анна Тітімець (усі — легка атлетика), Віталій Вергелес, Денис Камерилов, Едуард Шеметило, Дмитро Янчук (усі — веслування на байдарках і каное), Андрій Говоров (плавання), Юрій Нікандров, Олена Костевич (обоє — кульова стрільба).

Сімнадцять учасників Олімпійського уроку дали вичерпні відповіді на запитання першого етапу. Згідно з жеребкуванням, першим олімпіоніком третього сезону став учень восьмого класу Владислав Косовський (село Іванківці Срібнянського району Чернігівщини).

Пропонуємо запитання другого етапу:

1.Як довго мав тренуватися атлет, щоб його допустили до Олімпійських ігор у Древній Греції? За який час до початку олімпійських змагань майбутні учасники та їхні тренери прибували на Ігри з метою ознайомлення з місцевістю та для продовження підготовки?

2. Кому із спортсменів дозволили брати участь у І міжнародних Олімпійських іграх сучасності, які відбулися 1896 року?

3. Яким нормативно-правовим документом сучасного олімпійського руху керується МОК у своїй діяльності? Хто був розробником Олімпійської хартії? Що є найвищим органом МОК?

4. Цю дисципліну легкої атлетики започаткували в США наприкінці ХІХ століття. Її прообразом стали благодійні забіги, організовані пожежниками Нью-Йорка. Кожні 300 метрів вони передавали один одному червону дерев’яну паличку (згодом металеву) циліндричної форми завдовжки 30,48 сантиметра (довжина ступні). Цей вид змагань уперше ввійшов до олімпійської програми на Іграх ІV Олімпіади в Лондоні 1908 року. Про яку легкоатлетичну дисципліну йдеться?

5. З 11 по 21 грудня в італійському курортному містечку Тренто відбудеться Всесвітня зимова універсіада-2013. З яких видів спорту змагатимуться українські спортсмени-студенти?

Ваших відповідей чекаємо до 15 листопада за адресою: 03047, м. Київ-47, проспект Перемоги, 50, редакція газети «Сільські вісті» (з позначкою «Заочний Олімпійський урок»). За кожну правильну відповідь учаснику заочного Олімпійського уроку нараховується три бали. Якщо два або більше учасників наберуть однакову кількість балів, то переможець і призери визначаться жеребкуванням. Велике прохання: пишіть розбірливо свої ім’я та прізвище, домашню адресу, в якому класі навчаєтеся. Нагадуємо, що учасником заочного Олімпійського уроку газети «Сільські вісті» може стати кожен школяр, починаючи з будь-якого етапу.

Експертна комісія, до якої увійшли представники НОК України, освітянського Спорткомітету, спорттовариства «Колос», Олімпійської академії, журналісти «Сільських вістей», а також чемпіони і призери Олімпійських ігор, уважно вивчатиме домашнє завдання кожного учасника і визначатиме найкращого олімпіоніка чергового етапу.

Організатори Олімпійського уроку в «Сільських вістях» повідомили, що за підсумками дев’ятимісячного марафону п’ятірка найкращих знавців історії олімпійського руху та вітчизняного спорту в червні 2014 року приїде до Києва для участі в загальнонаціональному Олімпійському дні, який пройде на головній площі України — майдані Незалежності.

Бажаємо успіхів і правильних відповідей.

«Сільські вісті»

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини