Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:15:23

Владислав Атрошенко та Посол Туреччини в Україні обговорили питання відбудови Чернігова та яка допомога потрібна місту

06.09.2022   16:20Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки Ягмуром Ахметом Гюльдере. Спілкування стосувалося допомоги, якої потребує наше місто та налагодження партнерських зв'язків Чернігова з одним із турецьких міст.

Пан Ягмур Ахмет Гюльдере про мету свого візиту у Чернігів сказав наступне. 

— Туреччина підтримує Україну з різних позицій. Сьогодні ми тут аби поспілкуватися і дізнатися чим ще можемо допомогти Чернігівщині та місту. Сподіваємось, після сьогоднішньої зустрічі ми реалізуємо нові проєкти і зможемо вам допомогти. 

Владислав Атрошенко під час спілкування наголосив на тому, що Чернігів із вдячністю прийме будь-яку допомогу, яка пришвидшить його відновлення після активних бойових дій. 

— Ми нічого не просимо, але вдячні будемо за будь-яку допомогу: потрібні кошти, потрібна будь-яка допомога і ми будь-якій допомозі щиро раді, яка це допомога ви визначите самі, подивіться на свої можливості, — зазначив під час зустрічі Владислав Атрошенко. 

Також очільник Чернігова звернувся до дипломатичного представника Туреччини в Україні з проханням сприяти у налагодженні побратимських зв'язків між нашим містом та одним із міст країни поважного гостя. Таке партнерство потрібне нам як сьогодні, так і в майбутньому, після нашої Перемоги у війні. 

— Я би просив вашої підтримки в цьому. Ми були б раді знайти місто-друга в Туреччині: могли б обмінюватися досвідом, спілкуватися, товаришувати. Війна не вічна. Народ перемогти неможливо. Так, росія більша країна і військово більш потужна, але росіяни не розуміють наскільки сильний спротив, люди єдині в тому, щоб дати відсіч ворогу і цю війну росія, рано чи пізно, програє. І якщо у нас буде місто-побратим у Туреччині, то ми вже після війни зможемо бути максимально корисними один одному. Тому, якщо буде змога і ваша можливість сприяти в цьому, то ми будемо дуже щасливі. 

Після офіційного спілкування поважні гості разом із Чернігівським міським головою відвідали КП "Чернігівводоканал" та школу №21. Це одні із тих об'єктів, які зазнали серйозних руйнувань під час активних бойових дій

Зазначимо, що у Чернігові біля міської лікарні №2 у пересувному трейлері кухарі з Туреччини готують гарячі страви для всіх, хто їх потребує. Це гуманітарна місія AFAD – Директорату з надзвичайних ситуацій Туреччини.  За півроку великої війни в Україні вони встигли попрацювати для переселенців у західних регіонах, а також мешканців найбільш постраждалих від російської агресії міст Київщини. Цю локацію у рамках свого візиту також відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки Ягмур Ахмет Гюльдере

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини