Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:09:13

Курс на ЄС і НАТО: Верховна Рада ухвалила у першому читанні зміни до Конституції

22.11.2018   18:18Агенцiя

22 листопада, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та НАТО.

За відповідне рішення проголосувало 311 народних депутатів.

Перед голосування у парламенті виступив президент України Петро Порошенко.

22 листопада Конституційний суд України розглянув зміни до Конституції щодо закріплення курсу в ЄС та НАТО та більшістю голосів підтримав ці зміни.

У зв'язку з цим президент України Петро Порошенко звернувся до Верховної Ради України.

Також 22 листопада 2018 року Конституційний Суд України надав Висновок у справі за конституційним зверненням Верховної Ради України щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (реєстр. № 9037) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Довгоочікувана заява про надання Україні перспективи вступу до НАТО та ЄС - це довготривала та клопітка робота, послідовність кроків західних партнерів та української влади, зокрема, в останні роки - найнапруженіший час для нашої країни. В умовах окупації Криму, гібридної війни на Сході України, постійного тиску Росії - військового, політичного, економічного - Україні вдалося вийти на чіткий вектор та планомірно почати переходити на стандарти НАТО, підписати договір про Асоціацію з ЄС та отримати безвіз. Нині країна після історично важливого рішення Верховної Ради України 20 вересня про внесення звернення до Конституції щодо євроатлантичного курсу України Конституційний суд України прийняв доленосне рішення та схвалив зміни до Основного закону.

20 вересня Верховна Рада України проголосувала за внесення звернення до Конституції щодо євроатлантичного курсу України.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини