Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:25:53

Профільна постійна комісія облради рекомендує створити рекреаційний об’єкт з обмеженням користування мисливськими угіддями біля ставу "Тракторний", що поблизу Ічні

30.08.2018   08:06

29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин, яке провів її очільник Віктор Кияновський.

Спочатку депутати розглянули рішення Ічнянської міської ради щодо охорони рідкісних видів птахів та вжиття невідкладних заходів з безпеки людей під час сезону полювання на околицях міста.

У рішенні йдеться про заборону полювання біля ставу «Тракторний» та на прилеглій до нього території, де гніздуються такі види птахів, як Лебідь-шипун, біла та сіра чаплі.

Коментуючи ситуацію, Віктор Кияновський повідомив членам комісії, що цими днями відвідав улюблене місце відпочинку ічнянців та, ознайомившись із фауною та флорою згаданої водойми, особисто став свідком негативних наслідків використання мисливцями вогнепальної зброї.

Обговоривши перше питання порядку денного спільно з представниками обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції в області та Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, члени постійної комісії рекомендували Ічнянській міській раді вжити заходів для створення об'єкту рекреації на даній території із обмеженням користування мисливськими угіддями та здійснення полювання.

Наступним на засіданні розглядалося звернення Асоціації лісозаготівельних та деревообробних підприємств Чернігівської області стосовно прийняття Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств». Зазначалося, що ухваленим Верховною Радою України документом запроваджуються кардинальні зміни в законодавстві, зокрема, крім рентної плати на залісені землі, вводяться земельний та інші податки. Взявши до відома інформацію Асоціації Чернігівдеревпрому і обласного управління лісового та мисливського господарства, депутати вирішили звернутися до облдержадміністрації із пропозицією проведення засідання створеної робочої групи для напрацювання пропозицій щодо врегулюваня порушеного питання.

Потім народні обранці ознайомилися із зверненням Новгород-Сіверської районної ради щодо надання згоди на прийняття до спільної власності земель лісогосподарського призначення, яким пропонується під час передачі агролісгоспів до комунальної власності об'єднаних територіальних громад, передбачити передачу до спільної власності територіальних громад району ДП «Новгород-Сіверськрайагролісгосп».

Задля вирішення порушеного питання та у зв'язку із необхідністю врегулювання передачі лісів комунальності власності обласної ради до власності ОТГ і зняття певної суспільної напруги, постійна комісія вирішила звернутися до голови обласної ради щодо прискорення виконання рішення обласної ради від 4 липня 2018 року та ініціювання проведення найближчим часом засідання робочої групи з підготовки документів із передачі районних дочірніх підприємств.

Далі члени комісії розглянули клопотання та звернення із вирішення земельних питань та надрокористування. Відповідні проекти рішень будуть винесені на чергову сесію представницького органу стосовно клопотання публічного акціонерного товариства «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюється право сервітуту, за адресою: м.Чернігів, вул.Шевченка, 160, а також звернення Городнянського психоневрологічного інтернату до обласної ради стосовно припинення та надання в постійне користування земельних ділянок за адресою: м.Городня, вул.Шевченка, 108-А.

Постійна комісія підтримала вищезгадані звернення та рекомендувала винести на розгляд сесії обласної ради. Схвалення знайшли і два звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою створення геологічних територій та об'єктів, що мають важливе наукове, культурне, санітарно-оздоровче значення (наукові полігони, геологічні заповідники, заказники, пам'ятки природи, лікувальні, оздоровчі заклади тощо), в частині їх геологічного вивчення та збереження газу природного, конденсату та нафти Славутицького наукового полігону, що знаходиться в межах Чернігівської області, Акціонерному товариству «Укргазвидобування». Також депутати погодили надання спеціального дозволу на користування надрами з метою створення геологічних територій та об'єктів, що мають важливе наукове, культурне, санітарно-оздоровче значення (наукові полігони, геологічні заповідники, заказники, пам'ятки природи, лікувальні, оздоровчі заклади тощо), в частині їх геологічного вивчення та збереження газу природного, конденсату, нафти Ядутівсько-Борзнянського наукового полігону, що знаходиться в межах Чернігівської області, Акціонерному товариству «Укргазвидобування».

Крім того, опрацювавши питання порядку денного, депутати обмінялися думками стосовно питань реформування на території області об'єктів поштового зв'язку та висловилися за необхідність заслухати на пленарному засіданні обласної ради звіт і роз'яснення керівництва філії Чернігівська дирекція ПАТ «Укрпошта».


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини