Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:58:03

Пологи в Україні буде оплачувати держава

23.03.2018   07:38Агенцiя

Пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними для пацієнта після запровадження реформи. Держава покриє на 100% вартість цих послуг.

Медична реформа не передбачає введення оплати за пологи від породіль. Зокрема, в ст. 4 п.1 Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» № 2168-VIII зазначається:
«У межах програми медичних гарантій держава гарантує громадянам, іноземцям, особам без громадянства, які постійно проживають на території України, та особам, яких визнано біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, повну оплату за рахунок коштів Державного бюджету України необхідних їм медичних послуг та лікарських засобів, пов’язаних з наданням:
1.    Екстреної медичної допомоги
2.    Первинної медичної допомоги
3.    Вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги
4.    Третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги
5.    Паліативної медичної допомоги
6.    Медичної реабілітації
7.    Медичної допомоги дітям до 16 років
8.    Медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами».

Медична реформа передбачає перехід на нову модель фінансування державою медичних послуг, які надаються українцям. Зокрема, стаціонари або лікарні з 2020 року почнуть отримувати від держави оплату за надані послуги конкретному пацієнту.

Ми радимо всім, хто цікавиться медичною реформою в Україні, ознайомитися з Законом України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» № 2168-VIII: https://goo.gl/sUS89j. Це допоможе уникнути спотворення інформації та поширення недостовірних повідомлень про реформу.

Нагадаємо, що зміни у системі охорони здоров’я розпочнуться цього року з первинної ланки. Так, у квітні стартує національна кампанія з вибору лікаря - терапевта, педіатра чи сімейного лікаря, а з липня заклади «первинки», які уклали договори з Національною службою здоров’я, почнуть отримувати прямі виплати від держави за обслуговування пацієнтів.


Міністерство охорони здоров’яУкраїни

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини