Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:23:17

Керівники області зустрілися з представниками Молодої групи ХДС/ХСС в Німецькому Бундестазі

17.02.2018   10:54Агенцiя

Участь у засіданні також взяли народний депутат України Олександр Черненко, депутат Німецького Бундестагу, член Комітету з питань бюджету та Ревізійного комітету, заступник члена Комітету з питань економіки та енергетики Карстен Кьорбер, депутати Німецького Бундестагу - Крістоф Бернштіль, Марк Гауптман та Крістоф Плос, керівник Молодої групи ХДС/ХСС в Німецькому Бундестазі Єва Маєвські, представники апарату Верховної Ради України та Програми USAID РАДА й інші.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч презентував Чернігівський регіон, ознайомив з основними показниками соціально-економічного потенціалу області, розповів про демографічну ситуацію, окремо зупинився на розвитку сільськогосподарської та інших галузях області. Також очільник обласної виконавчої влади акцентував увагу на плідній співпраці з народними депутатами України, адже на території Чернігівської області 6 виборчих округів, де працюють депутати, обрані по мажоритарній системі.

Валентин Мельничук від імені депутатського корпусу обласної ради привітав колег із Верховної Ради України та закордонних гостей – парламентарів із дружньої Німеччини, а також представників Фонду Конрада Аденауера в Україні та Програми USAID РАДА на древній Чернігово-Сіверській землі.

Керівник наголосив на важливості і цінності досвіду розбудови німецького парламентаризму, оскільки Україна сьогодні активно реформується і трансформується, прагнучи стати повноправним членом Європейської спільноти.

Валентин Мельничук відмітив, що Україні активно допомагають міжнародні партнери і організації, зокрема USAID та Фонд Конрада Аденауера в Україні. За його словами, вони надають необхідну підтримку для реалізації різноманітних проектів та ініціатив.

Перший заступник голови обласної ради подякував міжнародним партнерам за допомогу та плідну співпрацю.

У своєму виступі Валентин Мельничук зупинився на основних аспектах роботи депутатів обласної ради. Він розповів про діяльність Чернігівського обласного представницького органу. Зокрема, відзначив, що сьогодні інтереси громадян Чернігівщини в обласній раді представляють 64 депутати.

Також Валентин Мельничук відзначив ефективну роботу народних депутатів в округах на теренах Чернігівської області, спрямовану на вирішення актуальних проблем розвитку місцевих громад, підготовку низки депутатських запитів, в яких порушуються важливі соціально-економічні питання.

Основним напрямом співпраці обласної ради із обранцями Чернігівщини є підтримка народними депутатами звернень до центральних органів влади, в тому числі Верховної Ради України.

Перший заступник голови обласної ради висловив впевненість, що сьогоднішня зустріч сприятиме подальшому розвитку і поглибленню співпраці між органами влади Чернігівщини та німецькими колегами.

У ході дискусії почесні гості – депутати Німецького Бундестагу Марк Гауптман та Крістоф Плос акцентували увагу на можливостях співпраці з Україною в різних галузях економіки, соціальної сфери, зокрема, у сільському господарстві.

Також мова йшла про загрози зовнішнього агресора для України. За словами депутатів Німецького Бундестагу, вони готові надати відповідну підтримку аби в Україні запанував мир. Колеги з Німеччини подякували за теплий прийом та висловили надію на подальшу співпрацю у реалізації спільних проектів.

Довідково. Програма USAID РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво" реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Термін реалізації: листопад 2013 р. – листопад 2018 р.

Мета - сприяти становленню відповідального, підзвітного і демократичного представницького органу – Парламенту України.

Пріоритетні завдання: допомоги народним депутатам України в налагодженні ефективної системи співпраці з виборцями і підвищення якості виконання їх представницьких повноважень; залучити громадян до законодавчого процесу шляхом впровадження ефективних засобів комунікації, інформування і надання послуг громадянам (виборцям); розширити участь громадян у моніторингу роботи єдиного законодавчого органу держави; посилити ефективність незалежного парламентського контролю за виконавчою владою.

Допомога Парламенту: участь та експертиза у створенні дорожньої карти парламентської реформи, питання парламентської етики; через тренінговий центр Програми USAID РАДА надається допомога у підвищенні кваліфікації співробітників апарату ВРУ; проводиться навчання депутатів та помічників – у тренінговому центрі Програми USAID РАДА; єдина офіційна Програма стажування молоді в Парламенті; інформаційно-дослідницький центр при ВРУ, що готують аналітику з питань формування державної політики та законотворчості; електронний Парламент: Е-порядок денний засідань комітетів ВРУ та Е-порядок денний пленарних засідань ВРУ та інше.

Створено інструменти для аналізу діяльності Верховної Ради rada.opora.org/instrumenty/holosy-z-rady та komitet-stenograma.oporaua.org - пошук по стенограмам парламенту; rada.opora.org/map - Всеукраїнська мапа контактів приймалень депутатів і парламентських партій; rada4you.org - платформа для аналізу голосувань парламентарів. Забезпечується стрімінг засідань комітетів ВРУ, що сприяє відкритості їх роботи.

Разом з тим забезпечується виконання депутатами їх представницької функції. Зокрема, через демократичне парламентське представництво - взаємодія депутатів з виборцями та органами місцевої влади; проект «Модельний округ» посилює співпрацю народних депутатів та виборців задля вирішення важливих для округу проблем (у проекті беруть участь семеро народних депутатів України, які представляють різні фракції Верховної Ради України та обрані як у мажоритарних округах, так і за списками політичних партій); проведення «Таун Холів» - міських зібрань громади, де обговорюють і вирішують важливі проблемні питання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини