Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:53:24

Погоджувальна рада затвердила порядок денний 24-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання

14.10.2017   11:10

13 жовтня, погоджувальна рада затвердила перелік питань порядку денного, що вносяться на розгляд двадцять четвертої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання.

На розгляд депутатів пропонується 24 питання, підготовлених структурними підрозділами міської ради. Про це на початку засідання повідомив міський голова Владислав Атрошенко.

Протягом наступного тижня проходитимуть засідання постійних комісій міської ради, під час яких всі питання порядку денного будуть вивчатися більш детально.
    При розгляді порядку денного депутати акцентували увагу на питанні «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що споруджуються за рахунок коштів бюджету міста Чернігова та коштів підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста».У проекті цього рішення пропонується збільшити розмір кошторисної заробітної плати працівникам робітничих професій при визначенні вартості об’єктів, що споруджуються за рахунок коштів бюджету міста.

У депутатів виникло запитання стосовно обґрунтованості збільшення заробітної плати робітникам до 5600 грн.

Цю ситуацію Владислав Атрошенко прокоментував так:

- Нормальним було б збільшення приблизно до 6500 грн, це відповідало б середній заробітній платі будівельників. Враховуючи, що є підсобні працівники з заробітною платою на рівні 4500 - 5000  грн. А фахівці високої кваліфікації на будівництвах сьогодні працюють за заробітну плату від 8000 до 12000 грн.

Він нагадав, що ринок праці в Україні зараз відчуває дефіцит підготовлених робітничих кадрів через трудову міграцію її можливо зупинити тільки достатньою заробітною платою. Не виключено, що в 2018 році цю заробітну плату треба буде піднімати ще: адже з таким її рівнем фахових будівельників найняти неможливо.

Пленарне засідання 24-ї сесії відбудеться 26 жовтня 2017 року о 10-й годині в залі засідань міської ради (вул. Магістратська, 7).

Більш детально з розпорядженням міського голови про скликання 24-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання, порядком денним та графіком засідань постійних депутатських комісій можна ознайомитися на офіційному веб-порталі міської ради в рубриках "Нормативні документи" і  "Актуально".


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини