Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:46:51

Ічнянська ТВК переформовуват имевиборчі округи

02.10.2017   07:50

Ічнянська міська виборча комісія зобов'язана утворити територіальні виборчі округи з перших місцевих виборів депутатів Ічнянської міської ради Ічнянської об'єднаної територіальної громади Чернігівської області 29 жовтня 2017 року. Таке рішення ухвалив 29 вересня Київський апеляційний адміністративний суд.

20 вересня Ічнянська міська виборча комісія Ічнянського району Чернігівської області прийняла рішення «Про утворення територіальних виборчих округів з виборів депутатів Ічнянської міської громади Чернігівської області» та, відповідно, сформувала 26 одномандатних виборчих округів.

27 вересня Чернігівський окружний адміністративним суд розглянув справу за адміністративним позовом виборця Борщенко Вікторії Володимирівни з клопотанням визнати протиправним і скасувати рішення Ічнянської ТВК.

Свої вимоги позивачка обґрунтувала тим, що Ічнянська міська виборча утворила виборчі округи без дотримання зваженого балансу до категорії середньої кількості виборців в кожному з утворених округів, чим створила нерівні умови для виборців та потенційних кандидатів у цих виборчих округах.

Відповідно до пункту 2 частини 5 статті 17 Закону «Про місцеві вибори», на території кожного села, селища, району в місті, місті, яке входить до іншого міста, утворюється один територіальний виборчий округ з виборів депутатів міської ради або кілька територіальних виборчих округів з виборів депутатів міської ради з приблизно однаковою кількістю виборців.

Суд ухвалив рішення позов задовольнити частково. Рішення Ічнянської міської виборчої комісії № 3 від 20 вересня 2017 року та постанову Ічнянської міської виборчої комісії № 03 від 20 вересні 2017 року визнати протиправними та скасувати. В задоволенні решти позовних вимог відмовити.

29 вересня Київський апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу Борщенко Вікторії та постановив:
- постанову Чернігівського окружного адміністративного суду вуд 27 вересня 2017 року – скасувати та ухвалити нову постанову, якою позов Борщенко Вікторії задовольнити;
- визнати протиправними та скасувати постанову Ічнянської міської виборчої комісії №3 від 20 вересні 2017 року, якою утворено територіальні виборчі округи для проведення виборів та рішення Ічнянської міської виборчої комісії №3 від 20 вересня 2017, яким затверджено територіальні виборчі округи;
- зобов'язати Ічнянську міську виборчу комісію Ічнянського району Чернігівської області утворити територіальні виборчі округи з перших місцевих виборів депутатів Ічнянської міської ради Ічнянської об'єднаної територіальної громади Чернігівської області 29 жовтня 2017 року.
 


Згідно календарного плану, до 20 вересня включно усі територіальні виборчі комісії Чернігівщини утворили відповідні одномандатні виборчі округи для забезпечення проведення виборів в об’єднаних громадах.

Згідно з частиною 2 статті 17 Закону України «Про місцеві вибори»для проведення виборів депутатів сільської, селищної ради відповідна сільська, селищна територіальна виборча комісія не пізніш як за 38 днів до дня перших місцевих виборів утворює одномандатні виборчі округи.

Громадянська мережа ОПОРА

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини