Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:09:16

Посол Індії запросив Чернігівщину до поглиблення співпраці

30.03.2017   13:54Агенцiя

Українсько-індійське економічне співробітництво лише починає реалізовувати наявний двосторонній потенціал. Про це йшлося під час зустрічей у ході візиту Надзвичайного і Повноважного Посла Індії в Україні пана Маноджа Кумара Бхарті на Чернігівщину вчора, 29 березня.

План перебування пана посла мав декілька пунктів. Спершу традиційно – протокольна зустріч в облдержадміністрації, на якій голова ОДА Валерій Куліч привітав гостя і схарактеризував потенціал співпраці, насамперед, у аграрній галузі. Під час розмови сторони обумовили бажані напрямки спільної роботи й обмінялися діловими контактами для їх утілення.

Опісля відбулася публічна зустріч у широкому колі – взаємна презентація потенціалу і бізнес-домовленостей із підприємцями Чернігівщини.

«Під час нашої зустрічі з губернатором він озвучив показник рівня торгівлі між Чернігівською областю та Індією — 21,5 мільйона доларів. Але між Україною та Індією минулого року рівень двосторонньої торгівлі складав 2,3 мільярда доларів. Ми плануємо підняти його до 3 мільярдів доларів», – зазначив Манодж Кумар Бхарті, Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні.

Збільшення обсягу міждержавної торгівлі передбачає й активну учать у ній Чернігівщини, яка поки в Індії більше купує, ніж продає, але за минулий рік збільшила показник експорту до країни, яка займає перші місця у світі за інтенсивністю розвитку економіки.

Серед експортних лідерів Чернігівщини – деревина, технічні папери (завдяки найбільшій у світі фабриці технічних паперів у Корюківці), і «лідер лідерів» – аграрна продукція, в першу чергу – зерно. Проте посол Індії під час зустрічі з місцевими підприємцями порекомендував їм вирощувати боби, горох і сочевицю для найбільшої вегетаріанської країни світу: «Індія щороку потребує 19 мільйонів тонн бобових, але сама виробляє дев’ять. Нам бракує 10 мільйонів тонн. Ми імпортуємо бобові з Канади. Чому українські аграрії не виробляють бобові?», – звернувся із майже риторичним запитанням до сільгоспвиробників Чернігівщини Посол Індії в Україні.

Підприємці пояснили, що у нинішніх умовах українському малому і середньому бізнесу складно перепрофілюватися. Але вже зараз вони готові до поглиблення партнерства з індійською стороною у сферах будівництва й проектування, інноваціях у середній освіті тощо.

Президент Чернігівської торгово-промислової палати Костянтин Іванов у свою чергу, представляючи економічний потенціал підприємств Чернігівської області, наголосив на готовності надавати свою допомогу експортерам у нарощуванні бізнес-зв'язків і залученні українських виробників до кооперації з виробниками ЄС тощо.

Посол Манодж Кумар Бхарті висловив переконання в тому, що для подальшого розвитку його країні необхідна співпраця з такою країною, як Україна. А це, безумовно, є вигідним і Україні, і Чернігівщині зокрема.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.