Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:23:07

Каплін: Підприємство "скотиняки" Ляшка отримало 400 мільйонів за підтримку бюджету

26.12.2015   14:27Агенцiя

Народний депутат з фракції БПП Сергій Каплін прокоментував для ПЛ інформацію оприлюднену ним про те, що фракція «Радикальної партії» підтримала бюджет в обмін на кошти для одного з чернігівських підприємств.

Пане Сергію, звідки у Вас інформація про те, що Радикальній партії Ляшка, як ви заявили, «дали хабар за те, щоб вони підтримали бюджет»?

У мене ця інформація достовірна на 100%. Я її отримав відразу від кількох лідерів фракцій. Це було предметом домовленостей — не було голосів «Самопомічі». Але парадоксально, що з’явилися голоси партії Ляшка. Ця історія відома кожному політику в Раді. Про те що тривалий час одне чернігівське підприємство знаходиться під контролем Ляшка. І завжди, в кожному бюджеті він йшов на поступки, а за це йому саме туди виділяли гроші. Там були розслідування свого часу. І при попередній, і при нинішній владі. СБУшники не вилазили звідти…

Щоб ви розуміли — 1 пожежна машина коштує приблизно 20 мільйонів гривень. Вчора депутат Курячий заявив з голосу пропозицію, і вона була підтримана прем’єр-міністром… І потім прем’єр з трибуни вже уточнив. Уявіть собі — прем’єр говорить з трибуни Ради про глобальні речі, а потім згадує про це чернігівське підприємство.

Тобто, було 2 сигнали — депутат Курячий пафосно встає і говорить, в стенограмі все це є: «Ви розумієте, в нас така ситуація в державі — нам щось обов’язково потрібно тушити…» Він вносить пропозицію виділити кошти, а Яценюк з трибуни підтримує цю пропозицію. Я до Курячого з великою повагою відношуся, скоріше за все, його попросили виконати таку функцію…

Зазначу, що я тепер хочу провчити цього прихвостня будь-якої влади. Я тепер щодня буду говорити, що через підтримку Ляшка ми маємо такий бюджет: 1 300 гривень тепер в нас прожитковий мінімум і середня зарплата. Така радикально низька зарплата і пенсія — це результат голосування Ляшка і його партії.

Ляшко ж до цього дуже погано відгукувався про цей бюджет. Про «скотиняк» робив заяви…


Я сказав Ляшку, що він тепер — скотиняка. Наскільки мені відомо, торги починалися з 700 мільйонів гривень, а зупинилися на 400. Наголошу, ці кошти були виділені на пожежні машини. На «Охматдит», наприклад, гроші не виділили. 400 мільйонів — це сума утримання Кабміну. На хвилиночку, це половина бюджету Верховної Ради.

Підкреслю, це великий політичний хабар, який отримав Ляшко.

Пане, Сергію, але ж бюджет був би прийнятий і без голосів партії Ляшка. «За» проголосувало 263 депутатів, а в «Радикальної партії» їх лише близько 20. Як Ви думаєте, чому так було вчинено?

Я вам поясню ці політичні ігри. Справу в тому, що коли Радикальна партія підтримала цей бюджет, то після цього Яценюк міг говорити «Волі народу» і іншим політичним силам, що тепер нам ваші голоси непотрібні, бо в нас є голоси Ляшка. І «Самопоміч» вони в невигідному світлі також виставили. Тут все на пальцях помітно.


http://pl.com.ua/kaplin-pidpriyemstvo-skotinyaki-lyashka-otrimalo-400-miljoniv-za-pidtrimku-byudzhetu/

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини