Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:50:11

Чернігів купує вугілля з копанок в "ЛНР"?

05.11.2015   12:00Агенцiя

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" на тимчасово окупованій території Луганської області, а саме: на залізничній станції Кипуча Перевальського району Луганської області, працює потужний вугільний майданчик. На нього звозять вугільну масу видобуту на нелегальних копалинах.

Про розмах, з яким працюють на окупованих територіях нелегальні вуглевидобувачі, свідчить той факт, що тільки за останній місяць з цього майданчику було відправлено 120 вагонів вугілля. Показово, що кінцевий споживач цього палива – м. Дніпропетровськ та м. Чернігів.

"Силове" прикриття діяльності, як вугільного майданчику, так і незаконних копалин здійснює начальник УЕБ і ПК МВС ЛНР Андрій Чернов. З української сторони кураторами цієї схеми виступають корумповані співробітники спеціальних служб.

Вугільний майданчик діяв ще за часів, коли Луганщина була мирною і підконтрольною Україні. Як свідчать факти, війна жодним чином не вплинула на його діяльність. Помінялися лише куратори і назви силових міністерств, під прикриттям яких ведеться незаконний видобуток і транспортування вугілля.

Схема транспортування і продажу незаконно видобутого вугілля на територію України, а не на територію РФ, пояснюється значно більшою ціною і наявністю старих корумпованих зв’язків серед співробітників українських спеціальних і правоохоронних служб.

Цікавим є той факт, що поки в Мінську вже місяць обговорюють ініціативу про відкриття залізничних перевезень через лінію дотику у нічний час, вугільний майданчик, який працює на ст. Кипуча, без проблем отримує вагони для транспортування вугілля на територію України.


Дмитро Снєгирьов, співголова ГІ "Права справа", "Еспресо.ТБ"



http://espreso.tv/blogs/2015/11/04/korumpovani_specsluzhby_vozyat_v_ukrayinu_kopankove_vugillya_z_lnr

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини