Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:01:50

У Сосниці відбулися урочистості з нагоди 121-ї річниці від дня народження Олександра Довженка

11.09.2015   16:52Агенцiя

10 вересня в Сосницькому літературно-меморіальному музеї Олександра Довженка відбулися урочистості з нагоди 121-ї річниці від дня народження Олександра Довженка.

В урочистостях взяли участь депутат Верховної ради України Владислав Атрошенко, віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова, заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко, делегація з Національної спілки кінематографістів України на чолі з головою Національної спілки Сергієм Тримбачем, представники творчої інтелігенції, державних установ та громадськості.

Ведучим свята був актор обласного Молодіжного театру, Заслужений артист України Олексій Биш. В його виконанні за участю академічного народного хору філармонійного центру фестивалів та концертних програм та Сосницького аматорського фольклорного колективу «Криниці» прозвучала літературно-музична композиція «Україна в огні» (за творами та щоденниками О.П. Довженка на пісню М. Негоди та А. Пашкевича «Степом, степом….»), присвячена Року ветеранів Другої Світової війни в Україні та 70-ій річниці перемоги над нацизмом.

Перед присутніми виступили депутат Верховної ради України Владислав Атрошенко, віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова, Перший Заступник голови Державного агентства України з питань кіно Андрій Ящишин, Голова Національної спілки кінематографістів України, лауреат Державної премії України ім. Олександра Довженка 2008 року Сергій Тримбач, племінник Олександра Довженка Тарас Дудко, голова Сосницької райдержадміністрації Валентин Очередько.

Присутні вшанували пам'ять загиблих земляків хвилиною мовчання.
Державні нагороди ветеранам вручили Наталія Романова, Владислав Атрошенко та голова Сосницької райдержадміністрації Валентин Очередько.

На території музею діяли виставки старовинних речей «З бабусиної скрині» «Квіти – Довженку», фотовиставка «Зупинена мить», автограф-сесія з письменниками Чернігівщини.

Почесні гості оглянули музейні експозиції.
Після закінчення екскурсії відбулася церемонія посадження яблуні.
На садибі звучали виступи академічного народного хору Чернігівського філармонійного центру, Сосницького аматорського фольклорного колективу «Криниці», колективу «Сосничаночка» та ансамблю окарин Сосницької музичної школи.

Святкування продовжилося в Сосницькому кінотеатрі імені Олександра Довженка. Відбулася творча зустріч з акторами та режисерами Київської кіностудії ім. О.П. Довженка. Режисер Іван Кравчишин представив ігровий фільм «Політ золотої мушки».

Департамент культури і туризму, національностей та релігій
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини