Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:04:41

У Чернігові відбулося "Віче соціяльної справедливости"

22.07.2015   07:34Агенцiя

21 липня в Чернігові на Алеї героїв активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» провели «Віче соціяльної справедливости».

На заході були присутні лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, народні депутати України Юрій Левченко, Юрій Бублик, Михайло Головко, народний артист України Богдан Бенюк, екс-міністр, народний депутат VII скликання Ігор Швайка.

Активісти тримали плакати «Ні – тарифному терору!», «Надприбутки олігархів – у б’юджет держави!», «Обленерго – у державну власність!», «Тарифи ростуть – мовчати не можна!».

Лідер «Свободи» Олег Тягнибок розкритикував необґрунтоване підвищення тарифів, практику продажу газу українського видобутку олігархам, а також запропоновані зміни до Конституції.

Минулого тижня український парламент 288 голосами проголосував за початок процедури зміни Конституції України. Депутати-свободівці голосували проти цих змін. Зокрема, в них ідеться про недопущення кримінальної відповідальности учасників подій у Луганській та Донецькій областях, надається право населеним пунктам визначати будь-яку мову «мовою суспільного життя», терористам гарантується право ставати «народною міліцією». Але найбільш цинічним є пункт, яким держава встановлює видатки для соціяльно-економічного розвитку Луганської та Донецької области як «захищені». Тобто ці зміни до Конституції фактично узаконюють усе те, що відбувається зараз на Донбасі. Хіба за це загинули наші герої?!» – наголосив Олег Тягнибок.

Народний депутат Юрій Левченко наголосив: «Майже немає різниці між парламентом Азарова-Януковича і сьогоднішньою Верховною Радою. І ті, і ті працюють на олігархів, ухвалюючи олігархічні закони. Минулого тижня Верховна Рада проголосувала за закони, які полегшують виведення капіталів в офшори. Розповідають, що немає грошей на лікарні, дороги, освіту, пенсії, але при цьому полегшують процедуру, яка дозволяє щомісячно виводити прибутки без жодної копійки податку на Кіпр, Бермудські острови тощо, а це, за різними оцінками, щорічно – мільярди доларів!».

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.