Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:42:23

Керівник ДУС Березенко анонсував збір громадянських ініціатив з розвитку Чернігівщини

07.05.2015   15:08Агенцiя

Рада регіонального розвитку відкриє в Чернігівській області спеціальний центр, який збиратиме найкращі ідеї з розвитку регіону.

Про це сьогодні під час наради в Чернігівській облдержадміністрації повідомив керівник Державного управління справами Сергій Березенко, призначений відповідати за проекти розвитку Чернігівщини.

За його словами, для центру буде підібрано приміщення та набрано штат працівників, здатних оперативно і ефективно працювати. Завданням центра стане аналіз пропозицій від мешканців області стосовно розвитку соціально-економічної сфери Чернігівщини, або іншими словами створення своєрідного «банку народних ініціатив». Найбільш цікаві проекти будуть передаватись для подальшого розгляду та опрацювання безпосередньо в Раду регіонального розвитку.

Нагадаємо, сьогодні у Чернігові пройшло перше засідання Ради регіонального розвитку. Під час відкриття засідання Ради Сергій Березенко наголосив, що економічний розвиток Чернігівщини неможливий без напрацювання оптимальної моделі місцевого самоврядування, здійснення реформ у сфері децентралізації, а також вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіону.

«Ми маємо спільними зусиллями розробити консолідовану позицію щодо децентралізації», – підкреслив Березенко.

Як відомо, Рада регіонального розвитку створена 21 квітня 2015 року з метою виконання завдань Президента України, направлених на організацію ефективної взаємодії державних органів з місцевою владою та здійснення реформ з децентралізації.

Сьогодні у Чернігові відбулась перше засідання Ради, у якому взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Микола Звєрєв, чернігівський міський голова Олександр Соколов, та інші представники місцевої влади.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини