Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:54:06

В Чернігові обговорювали проблеми ресоціалізації засуджених

28.04.2015   14:42Агенцiя

В роботі регіональної зустрічі взяли участь представники державної пенітенціарної служби, прокуратури, міліції, державної міграційної служби. Мета зібрання - допомогти громадянину, який виходить на волю після відбуття покарання, безболісно пройти процес повернення до українського суспільства.

Соціальні ініціативи, направлені на підтримку та захист прав найвразливіших категорій громадян, є вкрай важливими для України і потребують підтримки з боку всіх гілок влади, соціально відповідального бізнесу та інститутів громадянського суспільства.

З цією метою з січня 2015 року стартував багатовекторний проект «Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав уразливих груп засуджених в Україні», основною метою якого є посилення ролі українського громадянського суспільства в просуванні прав людини, принципів відмови від дискримінації та забезпечення рівності для уразливих груп осіб, які перебувають у конфлікті із законом (неповнолітніх, жінок, жінок з дітьми, інвалідів, людей з хронічними захворюваннями, хворих на ВІЛ/СНІД) та їх сімей.

Проект ставить собі за мету підвищити рівень правової освіти з проблематики дотримання прав людини. Також проект планує покращити спроможність центральних та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування та організацій громадянського суспільства створювати ефективні моделі співпраці з метою надання правової та соціальної допомоги засудженим та колишнім в'язням.

Для цього створюється можливість для структурованого міжгалузевого діалогу громадськості, місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, соціальних працівників, об'єднань громадян на місцях для розробки спільного плану дій.

Старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Чернігівській області капітан міліції Наталія Юріна ознайомила зібрання з роботою міліції, яка спрямована на профілактику і недопущення злочинів серед підлітків. Зокрема йшлося про допомогу неповнолітнім у працевлаштуванні та залученні їх до активного здорового способу життя.

Нині на обліку в міліції перебуває 103 дитини, що значно менше за аналогічний період минулого року. Також порівняно з 2014 роком в області фіксується значне зменшення кількості підлітків, які скоїли злочини, (на 31%). На думку міліції, це в першу чергу пов'язано з активною профілактичною роботою, яку проводять правоохоронці в навчальних закладах області.

Проектна діяльність, фінансування якої забезпечується Європейським Союзом, здійснюється міжнародною неурядовою організацією «Міжнародна тюремна реформа» у співпраці з національними партнерами та за загальною координацією діяльності в Україні ВГО «Всеукраїнський центр правової допомоги «Громадський захисник».

Присутні ознайомилися з регіональними проблемами ресоціалізації уразливих груп засуджених та звільнених з місць позбавлення волі на Чернігівщині, обмінялися досвідом та провели жваві дискусії.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини