Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:43:56

В Чернігові готуються до громадських слухань щодо майбутнього пам’ятників радянським діячам на центральній алеї міста

28.03.2015   08:55Агенцiя

27 березня обласному штабі національного спротиву відбулося засідання ініціативної групи з підготовки громадських слухань щодо майбутнього пам’ятників радянським діячам на центральній алеї міста - на так званій Алеї героїв.

Сергій Черняков, керівник Громадської ініціативи «Збережемо старий Чернігів», голова Чернігівської обласної організації Народного Руху України, наголосив на необхідності деполітизації центральної алеї міста. «Необхідно не просто демонтувати всі погруддя і передати їх до музею, але не треба ставити нових. Нехай ця алея стане, наприклад, алеєю фонтанів».

В’ячеслав Лебідь, депутат Чернігівської міської ради докладно ознайомив присутніх із процедурою та вимогами щодо проведення громадських слухань. Він наголосив, що цивілізоване, правове рішення цієї проблеми, яке так гостро постало після Євромайдану та початком війни Російської Федерації проти України, має стати зразком для нашої держави.

Співробітники Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко і Сергій Горобець дали характеристику комуністичним діячам, погруддя яких знаходяться на центральній алеї, як ворогів Української державності. Частина з них винна у масових репресіях проти цивільного населення і злочинів проти людяності. Рекомендація Українського інституту національної пам’яті: державна політика національної пам’яті, чинні нормативно-правові акти вищого рівня, позиція Президента та уряду однозначна: необхідно звільнитися від символів колишнього радянського тоталітаризму, на які спирається сучасний російський агресор.

Сергій Соломаха, заступник голови Чернігівської обласної організації Народного Руху України, також підкреслив, що кровопролиття на Донбасі та анексія путінською Росією Криму почалося саме з довготривалої інформаційної війни відновлення та збереження радянського минулого – комуністичного тоталітаризму.

Представники ВО «Свободи» і молодіжних організацій чітко вказали, що збереження символів комуністичного тоталітаризму – це робота «п’ятої колони», яка працює на ворога. Тож необхідно очистити наш старовинний край від ворожої символіки у правовий спосіб. Керівництво і депутати Чернігівської міської ради своїм ставлення до цієї проблеми і здатності її вирішити покажуть: вони за Українську державу чи проти неї.


Олександр Майшев, член Національної спілки журналістів України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини