Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:44:45

На території області впроваджується паливно-енергетичний кластер

19.03.2015   07:39Агенцiя

Питання щодо створення та функціонування паливно-енергетичного кластеру на території Чернігівської області обговорено на першому засіданні робочої групи 18 березня в Департаменті інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації.

У роботі взяли участь члени робочої групи – представники Департаменту розвитку відновлювальної енергетики Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, ТОВ «ЕСКО ГАРАНТ», Всеукраїнської громадської організації «Вища рада енергоаудиторів і енергоменеджерів України», Департаментів та управлінь ОДА, Державної інспекції нагляду у будівництві, котлонагляді та за підйомними спорудами територіального управління Держгірпромнагляду у Чернігівській області, ТОВ «Інститут інтелектуальних інвестицій», КП «Центр державно-приватного партнерства» та ПАТ «Облтеплокомуненерго».

Насамперед директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА Олег Міщенко зазначив, що Департамент працює у напрямку забезпечення організації проведення глибокого енергоаудиту об’єктів комунальної власності, проведення комплексного аналізу стану енергозабезпечення області, залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій для реалізації проектів у сфері енергозбереження та підвищення енергоефективності.

Науковий керівник ТОВ «Інститут інтелектуальних інвестицій» Валентин Підвисоцький презентував проект кластерної моделі тепло-енергозабезпечення області.

Кластер - це географічно концентровані групи взаємопов'язаних підприємств, спеціалізованих постачальників, постачальників послуг у відповідних галузях виробництва товарів та послуг, а також пов'язаних з діяльністю організацій в певних секторах економіки, що конкурують, але в той же час, взаємодіючих у спільній роботі – зазначив він.

Також науковий керівник визначив основні етапи розвитку кластеру:
- формування балансу потреб та можливостей тепло-енергозабезпечення;
- формування проектів з тепло-енергозабезпечення;
- формування технологічних коридорів реалізації проектів;
- формування договірних відносин між учасниками технологічних коридорів;
- формування фінансових інструментів та механізмів реалізації проектів;
- забезпечення управління розвитком кластеру через “Офіс управління проектами”.

В обговоренні взяли участь президент Всеукраїнської громадської організації «Вища рада енергоаудиторів і енергоменеджерів України» Вадим Улида та заступник директора ТОВ «ЕСКО ГАРАНТ» Володимир Рябоненко, які наголосили на важливості проведення глибокого енергоаудиту та створення карти енергоспоживання області та запропонували проведення тематичних тренінгів для представників місцевої влади.

Очікуваними результатами від впровадження кластеру на території області буде зменшення споживання газу, витрат населення та енергетичної складової в собівартості виробленої продукції, економія електроенергії та теплової енергії.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.