Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:33:46

Громадяни РФ в'їжджатимуть до України виключно за закордонними паспортами, - Арсеній Яценюк про рішення Уряду

03.02.2015   14:43Агенцiя

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову Уряду України «Про зупинення дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації».

На нараді за участі Міністра юстиції України Павла Петренка, Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, заступника Міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря, Голови Державної прикордонної служби України Віктора Назаренка, заступника Голови СБУ Віктора Ягуна, Першого заступника Голови Державної міграційної служби Юрія Сергієнка, Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності посилення контролю на українсько-російському кордоні і «запровадження європейських правил перетину державного кордону, в тому числі громадянами Російської Федерації».

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд ухвалив постанову про зупинку дії окремих положень Угоди між Україною і Російською Федерацією про безвізові поїздки громадян України і РФ: «Ми вилучаємо внутрішній паспорт і свідоцтво про народження як підставу для перетину українського державного кордону».

Положення щодо решти шести зазначених у двосторонній Угоді документів громадян РФ для в'їзду на територію України, наприклад, дипломатичний та службовий паспорт, залишаються чинними.

Глава Уряду нагадав, що президент Росії Володимир Путін «просив перейти на перетин державного кордону виключно за закордонними паспортами»: «Що ж, ми його прохання почули. Тепер необхідно, щоб російські громадяни, як і просив Володимир Путін, користувалися виключно закордонними паспортами».

Такий крок, підкреслив Арсеній Яценюк, дасть змогу суттєво посилити контроль на кордоні  та забезпечити інтереси національної безпеки України.
Глава Уряду доручив Державній міграційній службі України разом із Державною прикордонною службою поставити на контроль термін перебування громадян РФ, прибулих до України: «Служба безпеки України відповідним чином отримує додаткову інформацію про кількість і прізвища громадян Російської Федерації, які перетинають кордон».
Він  звернувся до Міністерства закордонних справ проінформувати Росію про зупинення дії окремих положень Угоди про безвізові поїздки громадян України і РФ.

Арсеній Яценюк також наголосив, що Угода про малий прикордонний рух із Російською Федерацією не відповідає європейським стандартам: «У нас із європейськими партнерами чітко визначена зона й межі, видається реєстраційне посвідчення на кожного громадянина, який може користуватися привілеями по Угоді про малий прикордонний рух».

Прем’єр-міністр звернувся до Міністерства закордонних справ разом із відповідними відомствами до середи внести проект рішення про приведення у відповідність до європейських стандартів Угоди про малий прикордонний рух з Російською Федерацією.
Він нагадав, що до 15 лютого Державна міграційна служба України повинна встановити 606 терміналів для видачі біометричних паспортів для громадян України: «Це питання на особливому контролі у мене і в країни». Арсеній Яценюк доручив забезпечити встановлення цих терміналів, «щоб люди могли у вільному доступі отримати закордонні паспорти і користуватися ними як для поїздок до країн-членів Європейського Союзу, так і інших країн».

У ході наради Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомив, що 2014 року відомством не пропущено через державний кордон 46834 іноземних громадянина, із них 15500 – громадяни Російської Федерації: «Цього року нами не пропущено 2895 громадян, із них 432 громадянина Російської Федерації. За дорученням правоохоронних органів ми затримали 318 громадян, які можливо причетні до терористичної діяльності».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини