Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:46:02

Протистояти антиукраїнській інформаційній війні

12.11.2014   08:39

Про особливості антиукраїнської інформаційної війни, інформаційну безпеку держави та формування соціальної основи, що протистоятиме викликам сьогодення, розповів голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, спілкуючись 11 листопада з представникам регіональних ЗМІ.

Насамперед Василь Костицький нагадав, що Національна комісія - це державно-громадський орган, члени якого працюють на громадських засадах. А головним завданням комісії, яка складається з 38 осіб, є проведення експертизи інформаційної продукції на вміст пропаганди війни, національно-релігійної ворожнечі, посягання на територіальну цілісність держави або конституційний лад, пропаганду алкоголізму, тютюнопаління, наркоманії, порнографію, насильства.

Говорячи про особливості антиукраїнської  інформаційної війни, він зокрема, зазначив, що держава у попередні роки не надавала значення проблемам безпечного інформаційного простору і практично програла її. А  розпочалось усе із захоплення інформаційного простору, шляхом витіснення з західно-європейського, американського культурного простору українського продукту, включаючи книжки і газети.

Наступний етап цієї війни полягав у масовій інформаційній роботі, спрямованій на формування "нових стандартів" життя, збудованих на алкогольному способі життя, насильництві і героїзації корупції. Усе це призвело до різкого збільшення інформаційного продукту, який містив національно-релігійну ворожнечу.

Із подіями на Майдані змінилися і акценти інформаційної війни. Тепер вони  ґрунтувалися на територіальних претензіях щодо України, пропаганді війни.

Останній етап інформаційної війни полягав у тому, що почалася жорстка психологічна агресія. Зокрема, навіювання страху, неспроможність українців створювати державу, антипатріотична пропаганда тощо. Але, в українському суспільстві сформувалась соціальна основа, яка протистоїть цій інформаційній війні, демонструючи не тільки великий патріотизм, а й єдність і згуртованість.

- Українська влада, навіть в умовах інформаційної війни, демонструє відданість принципам правової держави. Вона продовжує працювати в рамках визначеного законодавством механізму, - підкреслив Василь Костицький. Державна політика в Україні, за його словами, не містить якихось деструктивних або обмежувальних фактів щодо розвитку різних національних общин, які мешкають в країні.

- Держава досить жорстко проводить політику щодо проявів українофобії, русофобії, антисемітизму, посягань на національні почуття нацменшин, - зауважив голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

Разом з тим, він констатував різке збільшення кількості матеріалів, що надходять до Комісії як від органів державної влади, так і від громадян для здійснення експертизи щодо наявності чи відсутності в матеріалах антиукраїнської пропаганди.  Тільки за 9 місяців цього року Комісія розглянула 31 тисячу інформаційних матеріалів.

Відповідаючи на запитання, щодо формування громадської свідомості, Василь Костицький наголосив:
- Ми не можемо допускати цензуру в державі. Ми намагаємося формувати громадську свідомість. Завдяки нашій роботі у суспільстві сформувався запит на моральність. Адже українське суспільство вже не хоче бачити аморальних політиків, депутатів, бізнесменів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини