Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:38:59

Анатолій Мельник: Ці вибори показали справжній «демократизм» влади

26.10.2014   17:45Агенцiя

Представники опозиційної партії нагадують, що фактично єдиним «рецептом» від масових фальсифікацій є участь виборців у голосуванні.

Адже налякані радикальними закликами та присутністю на дільницях членів незаконних воєнізованих формувань, люди просто не прийдуть на дільниці. А це дозволить представникам провладних політичних сил спотворити результати виборів на свою користь.

Порушення на Чернігівщині

«Навіть спостерігачі громадянської мережі «ОПОРА» визнали, що передвиборча кампанія в області була нечесною. У мережі Інтернет вже оприлюднено десятки фото та відеодоказів підкупу виборців, використання «брудних» технологій та маніпуляцій. І це робили партії та кандидати, які називають себе «демократичними силами», — каже Анатолій Мельник, депутат обласної ради.

Також Анатолій Мельник зазначив, що 25 жовтня, у переддень виборів, всі провладні партії та політики продовжували агітувати громадян із білбордів через використання партійної символіки та агітаційних закликів.

Крім того, впродовж усієї виборчої кампанії неодноразово лунали погрози членам комісій та агітаторам від опозиції. А у Прилуках на початку жовтня невідомі у масках навіть напали на агітаційний намет та знищили агітаційну продукцію.

«Дивні дії Чернігівських правоохоронців — для охорони дільниць для чогось було залучено членів самооборони, більше 100-а осіб. Як це вплине на хід голосування? Адже людина, приходячи на дільницю, бачить там невідомо кого у камуфляжній формі. Тим більше, що окремі представники самооборони самі беруть участь у виборах як кандидати-мажоритарники або ж включені до списків партій», — наголошує Анатолій Мельник.

Представники від опозиції, які спостерігають за ходом голосування на майже звичайних виборчих дільницях, теж говорять про порушення. Це і агітація безпосередньо у день виборів неподалік від дільниць, і намагання сторонніх осіб контролювати роботу виборчих комісій, часто — використовуючи посвідчення журналістів.

Найбільш вражає, за словами опозиціонерів, ігнорування провладними партіями норм виборчого законодавства щодо заборони агітувати у переддень і безпосередньо у день голосування. «Будинки, стовпи та паркани заклеєні агітацією за провладних кандидатів та партії. Їх розклеювали навіть вночі перед «днем тиші», — обурюються опозиціонери.

«Якщо агітація та голосування відбувалось із порушенням виборчого законодавства — чи зможе громадськість довіряти результатам виборів?», —справедливо запитують опозиціонери.

Порушення в Україні

Загалом, у період з 27 вересня по 24 жовтня зафіксовано 129 порушень порядку проведення передвиборної агітації, які утискають законні інтереси партії «Опозиційний блок».

http://opposition.org.ua/violations.html

До реєстру були внесені усі порушення, що мали правовий характер.

Повідомлення про порушення надходили з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької областей та м. Києва.

Найбільш характерними порушеннями під час ведення передвиборної агітації стали:

• знищення білбордів та сіті-лайтів;
• перешкоджання роботі агітаційних наметів невідомими організованими групами осіб (наприклад, знищення конструкцій наметів, обливання водою та зеленкою агітаторів тощо);
• викрадення та силове вилучення друкованих агітаційних матеріалів;
• залякування та нанесення тілесних ушкоджень агітаторам;
• здійснення тиску на членів виборчих комісій;
• напади на кандидатів у народні депутати України від «Опозиційного блоку»

Основними ж перепонами забезпечення та захисту прав стали бездіяльність правоохоронних органів, кваліфікація викладених вище подій як дрібне хуліганство та незабезпечення належної охорони громадського порядку.

А основною загрозою для вільного ведення передвиборної агітації були агресивно та радикально налаштовані групи невідомих осіб, які вчиняють систематичні напади на представників опозиції.

Прес-служба «Опозиційного блоку»

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини