Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:30:05

Виборців "купують", кандидатам - погрожують

23.10.2014   09:53

Чого тільки не роблять агітатори, члени штабів тих чи інших кандидатів у народні депутати перед виборами до Верховної Ради України.

Тож чим менше залишається до 26 жовтня, тим активнішою стає їхня робота, яка чомусь іноді спрямована в дещо інше русло, ніж це потрібно. Адже правоохоронці виявляють все більше агітаторів, які за те, щоб жителі населених пунктів зробили свій «правильний вибір», «підгодовують» їх чи то якимись продуктами, а чи просто гривнями.

Ось і вчора до Ічнянського райвідділу внутрішніх справ надійшла заява від представника одного з кандидатів у народні депутати про те, що невідомі особи їздять селами Івангород та Максимівка і здійснюють підкуп виборців. На думку заявника, грошові кошти в сумі від ста до трьохсот гривень надавалися громадянам з метою схилити їх до голосування за одного з кандидатів у народні депутати.

А до Городнянського райвідділу внутрішніх справ надійшла заява від одного з кандидатів у депутати про те, що чотири жителі села Полісся роздавали своїм односельцям кондитерські вироби, чай, свічки разом з брошурами та іншою агітпродукцією, що є порушенням п.13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», чим здійснювали підкуп виборців.

У Менському районі спеціаліст-політтехнолог одного з кандидатів у народні депутати отримав від невідомих осіб усну заборону на проведення передвиборної агітації, про що він заявив до райвідділу внутрішніх справ.

Працівники цих райвідділів міліції наразі проводять розслідування. Якщо ж факти підтвердяться - то всі винні у цьому понесуть покарання згідно з ч.1 статті 157 КК України (перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним Президентом України, народним депутатом України..., депутатом місцевої ради або сільським, селищним, міським головою, вести передвиборну агітацію) - карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Та не тільки підкупом виборців обмежується передвиборна гонка. Також мається ряд фактів, коли команда агітаторів за одного кандидата в народні депутати намагається якнайбільше «облити брудом» його конкурента або пошкодити чи знищити його передвиборну агітацію.

Вчора, зокрема, були зафіксовані факти пошкодження передвиборної агітації на бігборді в місті Бобровиця. А в Прилуках, в одному з мікрорайонів міста відбувалося порушення передвиборної агітації шляхом розповсюдження листівок з неправдивою інформацією про одного з кандидатів у народні депутати.

В іншому мікрорайоні міста невідомі особи, які пересувалися на двох автомобілях, зупинили довірену особу одного з кандидатів у депутати і висловлювали погрози на адресу кандидата, інтереси якого він представляє.

Отримавши цю інформацію, у всіх цих випадках також на місце негайно виїжджали слідчо-оперативні групи райвідділів внутрішніх справ. Наразі проводяться розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.