Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:57:14

Не буде села – не стане і міста!

22.10.2014   16:32Агенцiя

У цьому переконаний кандидат у народні депутати Валерій Давиденко. На його думку, село житиме краще і розвиватиметься лише завдяки якісному місцевому самоврядуванню. Про це він заявив під час зустрічі з громадами Куликівського району.

— Всі податки повинні лишатися на місцях і громада має бути економічно самостійною. Децентралізація влади дозволить розвиватися малим фермерським господарствам. Селяни самі зможуть себе забезпечити і тим самим відродити село. Чернігівщина – найкраще місце для розвитку сільського господарства, — переконаний Валерій Давиденко. —  докладу всіх зусиль для поліпшення життя селян. Зручності повинні бути не тільки у місті. Зараз при владі безліч корупціонерів, які відстоюють інтереси тих чи інших кланів. Роздають обіцянки, а потім зникають. Ще до того, як я вирішив піти у Верховну раду, я дбав про село, допомагав йому розвиватися. Між селом і містом повинна зникнути межа — всі без винятку люди, і в селі, і в місті, заслуговують на благополучне, комфортне життя.

Селяни озвучили проблеми своєї громади. Одні скаржаться, що у них немає роботи. Інші незадоволені умовами свого життя. Досить часто можна було почути, що деякі орендарі не лише не виплачують гроші за паї, а й зовсім не підтримують громаду, на землях якої працюють. Школи, ФАПи, дороги, будинки культури, магазини, пекарні — все у занепаді.

— Кожен селянин повинен мати можливість забрати свій пай, при умові, що орендар не виконує свої забов’язання. Селянин — господар своєї землі. Він має розпоряджатися власним наділом, а не чекати, коли якийсь підприємець віддасть йому копійки, — сказав Валерій Давиденко.

Також він підкреслив, що нині вкрай необхідно ухвалювати нові закони, які не будуть створювати бар’єри, а навпаки, дадуть селу нове дихання. Він знає, як це зробити. Завдяки спільним зусиллям — село процвітатиме!

PR

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини