Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:51:29

Мешканці прикордонних районів мають звикати до руху військової техніки

24.03.2014   17:34

Так начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Вадим Мисник відповів на запитання журналістів про вертольоти над одним з прикордонних районних центрів. На території області розташовано зараз чимало військових частин, які у разі потреби мають захистити кордони України від військової інтервенції.

В області триває часткова мобілізація, тож начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України закликав чоловіків віком до 45 років, які проходили військову службу у прикордонних частинах, звернутися до військкоматів для уточнення персональних даних. Саме таких фахівців потребує зараз українське військо.

Стосовно тральщика «Чернігів» та подальшої долі його екіпажу Вадим Мисник повідомив наступне. Станом на дев’яту годину 24 березня судно стояло на причалі в затоці Донузлав під російським прапором. З 67-ми членів екіпажу восьмеро, у тому числі й капітан третього рангу Борис Палій, перейшли на бік росіян, троє продовжують службу на українському морському тральщику «Черкаси», решта екіпажу чекає переводу на службу в Україні.

Протягом останнього тижня суттєвих змін на ділянці Чернігівського прикордонного загону не відбулося. Як поінформував начальник прес-служби Чернігівського прикордонного загону Олександр Дудко, прикордонники продовжують працювати за посиленим варіантом. За останні сім днів державний кодон України в пунктах пропуску Чернігівської області перетнула 41 тисяча громадян та 9 тисяч транспортних засобів. Це дещо менше ніж за попередній тиждень. Не пропущено через кордон 106 осіб. П’ятдесят з них — люди, які, найімовірніше, планували через Україну потрапити до країн Європи, 37 — росіяни, які не змогли пояснити мету та місце свого перебування в Україні та підтвердити свою платоспроможність.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Сергій Болдирев повідомив, що штаб територіальної оборони, очолюваний головою облдержадміністрації Володимиром Івашком, продовжує координувати діяльність структур, покликаних забезпечити безпеку населення області.

Крім того, виникає потреба й у наданні допомоги кримчанам, вимушеним залишати домівки через російську агресію. На Чернігівщину поки що повертаються вихідці з цього краю, які оселяються у близьких та рідних. Тому в першу чергу потребують не нового помешкання, а влаштування дітей у навчальні заклади, переоформлення пенсій, матеріальної, соціальної і психологічної підтримки. Проте, запевнив Сергій Болдирев, вже зараз Чернігівщина готова прийняти близько тисячі переселенців. Для цього організовано місця у гуртожитках навчальних закладів та готелях. У разі необхідності можуть бути задіяні також дитячі табори відпочинку і санаторії, та й чимало жителів області висловило готовність прихистити у себе кримчан.

На випадок надзвичайних ситуацій розроблено пам’ятки для населення з порадами, як діяти за тих чи інших обставин. Проте вдаватися до цих пам’яток зараз немає необхідності. Ситуація в області контрольована і відносно спокійна.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини