Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:32:30

Роботодавці готові підставити своє плече реформаторським устремлінням влади

26.02.2014   10:41Агенцiя

У вівторок, 25 лютого, відбулася зустріч голови обласної ради Миколи Звєрєва з представниками чернігівських роботодавців.

Сторони обговорили останні події в Україні та регіоні, а також шляхи взаємодії представницької влади і бізнесу в питаннях розв’язання економічної кризи.

За словами Миколи Звєрєва, економіка області переживає нелегкі часи. Скарбниця порожня, кошти до бюджету практично не надходять, місцевий бізнес з недовірою ставиться до ініціатив нової влади, побоюючись, що вона, у своєму ставленні до підприємництва, мало чим буде відрізнятися від своїх попередників. - Настав час глибоких перетворень, інших варіантів подолання кризи я просто не бачу, - резюмував керівник.

У свою чергу, як наголосив один із учасників зустрічі підприємець Сергій Берестовий, роботодавці готові підставити своє плече реформаторським устремлінням влади: «Але якщо ця влада тільки спробує звернути з цього, обраного Майданом шляху, то пробачення їй від людей вже ніколи не буде». За словами бізнесмена, корупція охопила всю вертикаль державної влади. Тому без радикальних і невідкладних дій по демонтажу всієї системи хабарництва і поборів, навести порядок в економіці буде просто-таки неможливо. Роботодавці всерйоз побоюються, що очікувані зміни ризикують не настати, бо «на зміну старим негідникам, до влади можуть прийти нові».

Одним із дієвих інструментів боротьби з корупцією, який вже зараз готові запропонувати чернігівські роботодавці, повинна стати люстрація у фіскальних, контролюючих та правоохоронних органах. Також при призначенні на керівні посади в органи влади має враховуватися думка членів громади.

Користуючись нагодою, учасники зустрічі поінформували голову обласної ради, що найближчим часом у Чернігові відбудеться обласний з’їзд роботодавців, який прийме низку важливих пропозицій щодо поліпшення економічного середовища в регіоні.

Голова обласної ради підтримав підприємців в їх устремлінні активно долучитися до процесу реформ. Він також запевнив, що готовий до конструктивного діалогу і пропозицій від усіх сторін, зацікавлених у пошуку виходу з кризи. Вирішено зустрічі, подібні до сьогоднішньої, проводити регулярно.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини