Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:31:50

Громадянська платформа "Майдан" закликає до ненасильницького громадському опору

21.01.2014   14:27Агенцiя

Громадянська платформа «Майдан» оголошує про початок акції «Вимагайте неможливого»

Громадянська платформа «Майдан» звернулася до громадян України із закликом взяти участь в акції «Вимагайте неможливого». Ця акція є реакцією спільноти на радикальні сутички в Києві і спрямована на скасування антинародних законів, прийнятих Верховною Радою України 16 січня 2014 року.

«Ми знову опинилися в ситуації, коли замість того, щоб прислухатися до думки суспільства та в процесі діалогу зняти накопичене невдоволення, хтось вирішив, що простіше закрутити гайки і позбавити нас всіх можливості висловлювати свою думку і проявляти свій протест. До чого це призвело, ми вже бачили. Сотні постраждалих і десятки поранених. Наша позиція - ми проти насильства і категорично засуджуємо тих, хто провокує зіткнення. Разом із тим, ми виступаємо проти ухвалення нових законів, спрямованих на обмеження прав і свобод громадян. Один із прикладів ненасильницького опору беззаконню влади - обрушити лавину скарг і заяв на всі державні установи».

Вимагайте неможливого! Абсурдні закони мають бути доведені до абсурду. Дотримання законів на практиці законослухняними громадянами, якими ми себе вважаємо, зрештою, призведе до їх скасування. Відповідно до чинних законів, кожне звернення повинно бути враховано, на кожну скаргу має бути дана відповідь. У якийсь момент система перестане справлятися з цією лавиною! Чиновники використовують скарги для міжвідомчої війни, статистика повідомляє про небачене зростання невдоволення, відомство переходить у таке, що відстає, когось звільняють і, зрештою, система сама захлинається від тих законів, які сама ж і придумала.

ГП «Майдан» закликає всіх громадян України наслідувати приклад жителя міста Нетішин Сергія Рижука, коли він письмово зажадав від начальника міського відділу Управління внутрішніх справ надати йому та його друзям машини міліцейського супроводу зі спецсигналами для поїздки в баню, а також забезпечити силами міліції охорону громадського порядку «під час проведення заходу». Свої вимоги він мотивував виконанням тих законів, які 16 січня 2014 року прийняла Верховна Рада України.

«Вони хочуть, щоб все було за їх законами? - Не питання. Ми - законослухняні громадяни. Давайте зробимо так, щоб у них горіла під ногами земля від ними ж прийнятих законів», - йдеться в повідомленні.
Шаблони заяв у державні структури, підготовлені юристами-волонтерами, викладені тут: http://maidan.name/?p=1108.

Нагадаємо, що напередодні активісти Громадянської платформи «Майдан» розповсюдили заяву, в якій звернулися до громадян з проханням ініціювати масові звернення до депутатів Верховної Ради України з вимогою скласти свої повноваження. Учасники спільноти вважають, що широка громадянська активність в рамках чинного правового поля може стати виходом із тупикової ситуації, в якій опинилося українське суспільство. «Ми вважаємо, що відповідальність за події лежить як на владі, так і на лідерах системної опозиції, яка не має сил керувати народним протестом і хоробрості зізнатися у своїй безпорадності», - йдеться в заяві ГП «Майдан».
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини