Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:17:44

Депутати обласної ради продовжують вирішувати проблему казначейства

19.10.2013   10:26Агенцiя

Депутати фракції “Батьківщина” завітали до обласної ради на зустріч з керівництвом. Метою зустрічі була вимога скликання позачергової сесії щодо вирішення питання затримки виплат на суму понад 250 млн. гривень у області.

18 жовтня депутати ВО “Батьківщина” на чолі з головою фракції Олександром Кодолою зібралися в обласній раді для обговорення питання щодо скликання позачергової сесії з керівництвом обласної ради. Нагадаємо, що заборгованість складає близько 250 млн. грн. Керівництво держави не знає, де брати кошти, щоб перекрити дефіцит. Діюча влада не робить ніяких дій, аби вийти із цього становища. Відсутні кошти на розвиток області, на виплату заробітних плат (півтора місяці затримка виплати у всіх бюджетних сферах).

Зустріч показала, що керівництво обласної ради добре розуміє широту даної проблеми в області. Гостро стоїть проблема бюджету 2014 року і вона не лише заключається в тому, що казначейство не виплачує кошти, але й існує дефіцит понад півмільярда гривень. У Верховній Раді відсутній бюджет на даний момент. На сьогодні він не розглядається депутатами, хоча мав би бути готовим до першого читання відповідно до Бюджетного кодексу. Тому вірогідніше всього, бюджет області буде прийматися поспішки і знову по тим показникам, які захоче викласти Міністерство фінансів. Минулого року бюджет показав, що область живе впроголодь. Депутати ВО “Батьківщина” настояли на тому, щоб чиновники (голова облради і обладміністрації) публічно визнали ті проблеми, які вони визнали на даній зустрічі.

Голова ВО “Батьківщина” Олександр Кодола зазначив: “Ми наполягаємо на нашій пропозиції щодо скликання позачергової сесії обласної ради. На ній ми пропонуємо заслухати звіт начальника казначейства області, а також прийняти звернення до президента України та Уряду України щодо негайного вирішення питання затримки проходження бюджетних коштів по казначейських рахунках. А також на підготовці головами ОДА та обласної ради відкритого листа президенту України з описом реальної ситуації та проханням втрутитися у вирішення проблем завершення 2013 бюджетного року в Чернігівській області”.

Окрім основної проблеми – “казначейської кризи” – розглядалися питання щодо вступу України в ЄС, діяльності правоохоронних органів, порушення прав депутатів обласної ради, а саме депутатів ВО “Батьківщина” з боку працівників підрозділів Управління МВС в Чернігівській області у частині недопущення депутатів до обласного управління Державного казначейства.

Прес-служба Чернігівської обласної партійної організації ВО “Батьківщина”

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини