Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:14:41

Намітилась позитивна тенденція щодо скорочення боргів із заробітної плати

14.09.2013   10:04

Питання погашення заборгованості із заробітної плати, наповнення бюджету Пенсійного фонду України та легалізації зайнятості населення розглянули під час всеукраїнської селекторної наради, яку 13 вересня провів Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов. Від Чернігівської області у селекторній нараді взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець.

«Президент та Уряд визначили безумовними пріоритетами питання погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості. За кожною з цих проблем - долі мільйонів наших громадян»,- наголосив Сергій Арбузов, відкриваючи засідання.

Він відзначив, що упродовж останніх шести місяців в Україні простежується чітка тенденція щодо скорочення заборгованості із виплати зарплати - уже на сьогодні з березня вона зменшилася майже на 143 млн. грн. або на 13%. Також на 1,1 млрд. гривень перевиконано план власних доходів Пенсійного фонду.

За словами Першого віце-прем'єра, завдяки Міністерству соціальної політики та Державної інспекції з праці, вдалося посилити контроль над дотриманням трудового законодавства.

Перший віце-прем'єр-міністр закликав колег не зупинятися і працювати далі, оскільки на 9 вересня борги із зарплати становили 959 млн. грн. Із них: на державних підприємствах - 336 млн. грн., на комунальних підприємствах - 27 млн. грн. і на підприємствах інших форм власності - 595 млн. грн.

Щодо Чернігівщини, то з початку року відбулося скорочення загальної суми заборгованості на 4,7 млн грн або 23,6 %. На початок вересня вона склала 16,8 млн грн, у т.ч. на економічно-активних підприємствах – 11,3 млн гривень.

В області не мають боргів підприємства 18 районів із 22, організації та установи, що фінансуються за рахунок бюджету, економічно активні комунальні підприємства.

З метою прискорення погашення заборгованості із заробітної плати, крім щотижневого моніторингу та аналізу оперативних даних, індивідуальної роботи з підприємствами-боржниками, в області щомісячно проводяться засідання тимчасових комісій.

Недоїмка по страхових внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у січні-серпні поточного року зменшилась із 12,8 млн грн до 10,6 млн грн. або на 17,8%.

Проводиться також системна робота щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини