Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:21:27

Дорожимо історією!

25.07.2013   07:33Агенцiя

Чернігівський обком і Ріпкинський РК КПУ продовжують цілеспрямовану роботу зі збору інформації про учасників партизанського руху в роки Великої Вітчизняної війни.

В.Павлов, перший секретар Ріпкинського райкому партії, як депутат районної ради проводить зустрічі не лише з жителями сіл, а й активно взаємодіє з викладачами багатьох шкіл. Вони разом з учнями допомагають комуністу в цій роботі й по крупицях збирають відомості про героїчну боротьбу людей у роки німецько-фашистської окупації.

У Ріпкинському районі в серпні 1941 року почав діяти Добрянський партизанський загін ім. Ворошилова, який був зосереджений в урочищі Сушня й налічував 125 чоловік. Т.М.Євтушенко був одночасно командиром партизанського загону й очолював підпільний райком партії. Коли окупанти захопили Добрянку, партизани провели успішний бій біля с. Аткильня.

Добрянські партизани з перших днів окупації до грудня 1941 року пустили під укіс 9 поїздів із боєприпасами та провізією, 4 дрезини, 34 автомашини, підірвали 6 залізничних і 8 мостів на ґрунтових дорогах, водокачку, залізничну станцію й розгромили комендатуру в Добрянці.

На відрізку залізниці Чернігів — Гомель була підірвана дрезина й уперше на землі Чернігівщини знищений фашистський генерал — Отто Ріхтер. Зараз комуністи Чернігівщини разом із жителями Ріпкинського району продовжують роботу зі збереження пам’яті про славних синів і дочок нашого народу.


http://www.komunist.com.ua/article/16/14246_u.htm

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини