Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:35:23

“Творімо милосердя разом!”

16.05.2013   07:56

Найстаршій та найчисленнішій громадській організації в Україні Товариству Червоного Хреста виповнилося 95 років. Як і багато років потому Товариство Червоного Хреста України уособлює одвічні істини, непідвладні часові ідеали людства – потребу в милосерді, гуманізмі, допомозі нужденним. Волонтери та працівники Червоного Хреста завжди поруч: в гарячих точках, в епіцентрах стихійних катастроф, людських бід – там, де виникає потреба в наданні швидкої допомоги і в теплому слові.

15 травня з нагоди відзначення ювілею Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, заступник голови облради Валентин Мельничук взяли участь в урочистому засіданні “круглого столу”.

Звертаючись до присутніх Юрій Музика зазначив, що Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України добрими справами об’єднує людей, чиї серця відкриті для співчуття і горя ближнього. Насамперед тому, що співпрацює з ветеранськими організаціями, асоціаціями інвалідів, багатодітних сімей, іншими громадськими організаціями, органами влади та місцевого самоврядування.

“Девізом їхньої праці є прості, але такі необхідні слова – “Творімо милосердя разом!”. І ми в цьому їх завжди підтримуємо!”, – наголосив в.о. заступника голови облдержадміністрації.

Від імені голови обласної державної адміністрації та з нагоди 95-річчя утворення Юрій Музика вручив відзнаку облдержадміністрації голові Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста Оксані Рубець.

Відзнаку обласної ради зі словами вдячності за сумлінну працю в ім’я милосердя вручив Валентин Мельничук.

Вітаючи медичних сестер, волонтерів та ветеранів Товариства із знаменною датою Валентин Мельничук зазначив, що Червоний Хрест знаний і шанований в усьому світі. У нашій країні – це найстарша та найчисленніша громадська організація, завдяки старанням, чуйності та душевності її працівників, тисячі людей відновили здоров’я та здобули надію на майбутнє.

Від імені обласної ради керівник подякував усім за сумлінну, самовіддану працю, милосердя, доброту та побажав усім, хто працює під прапором Червоного Хреста, міцного здоров’я, благополуччя, життєвої наснаги і терпіння у виконанні високої і благородної місії на Чернігівській землі.

З нагоди свята Валентин Мельничук нагородив голову обласної організації Товариства Червоного Хреста України Оксану Рубець Почесною грамотою обласної ради та відзнакою до неї.

Звертаючись до присутніх, голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Оксана Рубець зауважила, що очолювана нею обласна організація об’єднує людей, які готові у тяжку хвилину подати руку допомоги хворій, немічній чи просто самотній людині. Девізом організації є прості, але такі необхідні слова – “Творімо милосердя разом!”. Активісти Червоного Хреста допомагають державі у наданні медичної і гуманітарної допомоги, беруть участь у міжнародних місіях, забезпечують медико-соціальну допомогу соціально незахищеним верствам населення.

Участь в круглому столі взяли голова Гомельської обласної організації Товариства Червоного Хреста Білорусі Алла Смоляк, голови міських та районних організацій Червоного Хреста області, ветерани Товариства. Учасники зустрічі переглянули фільм про діяльність Українського Червоного Хреста.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини