Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:52:07

Марек Шафін, зампосла Словаччини: “Після підписання асоціації Україна буде для НАТО більш респектабельним партнером”

27.04.2013   08:49Агенцiя

“Якщо ЄС підпише угоду про асоціацію з Україною, то остання стане більш респектабельним, більш відповідальним партнером для НАТО”.

Про це заявив заступник посла Словацької Республіки в Україні Марек Шафін під час інтерактивної конференції “Зміцнення безпеки через співробітництво” в Чернігові.

“Хоча саме підписання угоди ще не означає, що Україна може . Навпаки, поки ви не станете практично втілювати ваші зобов’язання, поки не будете проводити реальних реформ, зближення з ЄС відбуватиметься повільно”.

Він також додав, що одним з напрямків зовнішньої політики Словаччини, що є офіційно прописаний в документації щодо зовнішньої політики країни, є підтримка України.

В свою чергу аташе з питань оборони Литовської Республіки Міндаугас Квікліс зазначив, що нейтральний чи позаблоковий статус прийнятний не для кожної держави.

“У нас, в Литві, було дуже мало дискусій про позаблоковість. В нашому суспільстві усвідомлювали, що у нашої країни нема тих історичних традицій нейтралітету, як у деяких держав і не те геополітичне становище, яке б дозволило говорити про позаблоковість. Ми вже були одного разу нейтральними, в 20-30-х роках 20 ст. І все це закінчилося окупацією (Радянським Союзом)”.

“Крім того, нейтралітет чи позаблоковість є дорогим задоволенням. Бо треба витрачати великі кошти на оборону. Литва такої можливості не мала. До речі, у нас в країні кількість прихильників вступу до Альянсу наразі більша, ніж кількість прихильників Євросоюзу”, – наголосив заступник посла Литви Марюс Януконіс.

“Як би не було – ми дуже сподіваємося, що під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі все таки буде підписано угоду про асоціацію між Україною і ЄС. Ми будемо завжди сприяти євроінтеграції України”, – додав заступник посла Литви.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.