Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:52:18

Про роботу відділу зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради у 2012 році

27.02.2013   12:49Агенцiя

Про роботу відділу зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради у 2012 році розповіла на розширеній нараді начальник відділу Ірина Соломаха.

Вона нагадала, що відділ був створений у липні 2006 року шляхом об’єднання прес-служби та відділу з питань внутрішньої політики. Серед основних завдань, які стоять перед відділом, є забезпечення всебічного висвітлення діяльності міської ради та виконкому, а також організація ефективної взаємодії з громадськістю міста.

Протягом 2012 року з питань основної діяльності до відділу надійшло 888 вхідних документів від різних адресатів, підготовлено 316 вихідних документів. Крім того, у минулому році відділ представляв 2 проекти рішення виконавчого комітету та 2 проекти рішення сесії міської ради.

Згідно з чинним законодавством укладені угоди на висвітлення діяльності органу місцевого самоврядування з КП “ТРА “Новий Чернігів” та КП “Чернігівські відомості”. Обидва видання для зручності читачів і глядачів мають власні Інтернет-сторінки. Для розвитку інформаційного простору стосовно газети й телебачення міською радою прийнято окремі Програми на 2013-2015 роки.

“Ми прагнемо забезпечити ефективне інформаційне середовище для постійної відкритої взаємодії між органами місцевого самоврядування і територіальною громадою; сприяти створенню умов для інтенсивного формування громадянського суспільства”, – зауважила І. Соломаха.

Працівники відділу зв’язків з громадськістю згідно з розпорядженням міського голови відповідають за зміст і оновлення інформації на офіційному веб-порталі міської ради. Начальник відділу підкреслила, що за статистикою відвідувань сайт Чернігівської міської ради вже кілька років поспіль тримається в лідерах серед подібних сайтів офіційних установ.

І. Соломаха акцентувала увагу, що окремим важливим напрямком роботи, який потребує підвищеної уваги, залишається реалізація вимог Закону України “Про доступ до публічної інформації”. Порядок доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Чернігівська міська рада, а також форму запиту на інформацію розміщено на офіційному веб-порталі міської ради, де створено окремий розділ “Публічна інформація”. Тут містяться рубрики “Система обліку”, “Проекти рішень міської ради”, “Плани засідань виконкому” та “Містобудівна документація”.

Станом на кінець 2012 року до Чернігівської міської ради надійшло 244 запити на інформацію, з яких 129 – від громадян, 105 – від засобів масової інформації та об’єднань громадян, установ та організацій, 3 – від підприємств різних форм власності, 7 – від депутатів різних рівнів. Уже в 2013 році отримано 33 запити.

Як свідчить аналіз тематики запитів, із загальної кількості отриманих звернень дві третини відносяться до компетенції трьох структурних підрозділів: управління архітектури та містобудування; управління земельних ресурсів; управління житлово-комунального господарства. Відповіді на запити надавалися на прохання запитувачів як у письмовому, так і в електронному вигляді, порушень строків надання відповідей не було.

Також І. Соломаха поінформувала присутніх, що Чернігівська міська рада потрапила до першої трійки лідерів серед міських рад обласних центрів України за результатами моніторингу виконання Закону України “Про доступ до публічної інформації”, проведеного й опублікованого столичним Центром політичних студій та аналітики за підсумками 2012 року в номінації “Найкраще представлення в мережі Інтернет” за найкраще наповнення офіційного веб-сайту та зручність для користування.

Коментуючи суспільно-політичні процеси в місті, начальник відділу зв’язків з громадськістю повідомила, що станом на 28 грудня 2013 року в місті зареєстровано 108 міських організацій політичних партій, 597 громадських організацій, в тому числі легалізованих шляхом повідомлення – 168. Наприкінці року повноваження з легалізації об’єднань громадян передано до міського управління юстиції. На переконання І. Соломахи, з огляду на новації Закону України “Про громадські об’єднання” можна передбачити, що збільшення кількості об’єднань громадян триватиме й надалі.

У 2012 році до Чернігівської міської ради від представників політичних партій та громадських організацій надійшло 280 заявок на проведення акцій протесту, мітингів, зустрічей з мешканцями міста. Акції відбулись за участю близько 35 тисяч осіб. Протягом року в Чернігові перебувало 28 народних депутатів України різних фракцій та лідерів політичних партій та блоків.

Широко застосовується така форма роботи з громадськістю, як засідання в форматі круглого столу. Так, протягом 2012 року з ініціативи відділу зв’язків з громадськістю чи у співорганізаторстві було проведено загалом 11 засідань круглого столу, де розглядалися питання історичного значення Соборності України, гендерної проблематики, перспектив євроінтеграції, перспектив розбудови громадянського суспільства, прозорого проведення парламентських виборів і т.д.

Соціально-значиму доброчинну і милосердницьку роботу, спрямовану на відродження духовності і моралі народу, подолання соціальних патологій ведуть у місті релігійні громади багатьох конфесій. Станом на 28 грудня 2012 року в Чернігові зареєстровано 62 релігійні громади, що належать до 25 конфесій, релігійну ситуацію в місті загалом можна оцінити як стабільну.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини