Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:30:18

Підписано Протокол намірів щодо реалізації спільного проекту "Сталий розвиток малих міст Чернігівської області"

12.02.2013   08:09

11 лютого в облдержадміністрації відбулося підписання Протоколу намірів щодо реалізації освітнього проекту за міжнародної участі "Сталий розвиток малих міст Чернігівської області".

"Сталий розвиток малих міст Чернігівської області"

Документ підписали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та керівник представництва фонду Ганса Зайделя (Федеративна Республіка Німеччина) в Україні Сергій Загорний.

У заході також взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко, представники фонду Ганса Зайделя.

Відповідно до підписаного Протоколу Чернігівська обласна державна адміністрація, Чернігівська обласна рада, Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та Фонд Ганса Зайделя беруть на себе зобов'язання сприяти співробітництву у сфері поліпшення професійних якостей посадових осіб місцевого самоврядування з метою їх подальшої участі у формуванні спроможності міст, селищ Чернігівщини до сталого розвитку та проведення реформи місцевого самоврядування в Україні.

Для участі в Проекті шляхом анкетування були відібрані 26 з 42 міських та селищних голів Чернігівщини, які підтвердили таке прагнення.

Заняття з ними проводитимуть німецькі викладачі-практики, насамперед, керівник управління економіки та розвитку м. Кемптен (федеральна земля Баварія) Ріхард Шісль й провідні українські фахівці.

Протягом визначеного терміну заплановано десять змістовно та тематично пов'язаних між собою семінарів, інші практичні заходи із різноманітних питань місцевого розвитку, головна мета яких - сприяння розвитку спроможності до розробки й впровадження планів сталого економічного розвитку, набуття учасниками навчання вміння залучати для цього необхідні ресурси.

Як наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, важливо, що визначена тема Проекту передбачає напрацювання у його учасників вміння поєднувати різноманітні інтереси та ресурси, ефективно їх використовувати, залучати сучасні технології, моделювати варіанти розвитку та обирати оптимальні, тобто - діяти системно.

"Власне, забезпечення сталого розвитку регіонів - мета, покладена в основу Програми економічних реформ на 2010-2014 роки Президента України Віктора Януковича.

В нашому випадку йдеться про сприяння спроможності до сталого розвитку малих міст та селищ Чернігівщини. Їхня роль визначена об'єктивними чинниками, адже майже половина населення області (46%) - сільське, тоді як середній показник по Україні становить 36%.

Майже третина сільського населення проживає у селищах, що поєднують у собі риси та проблеми малого міста і великого села. Тож селища, а разом з ними й малі міста - важлива ланка у народногосподарському комплексі Чернігівщини. Вони - центр економічного тяжіння навколишніх сіл", - зауважив керівник області.

У свою чергу голова обласної ради Анатолій Мельник акцентував увагу присутніх на тому, що у міських та селищних голів Чернігівщини є не просто зацікавленість у перейманні корисного німецького досвіду, а й існує безпосередня потреба у отриманні нових знань і навиків. Особливо, за словами керівника, це актуально у переддень реформування системи органів місцевого самоврядування. А це питання у нашій державі, як ніколи, на часі.

Керівник представництва фонду Ганса Зайделя в Україні Сергій Загорний повідомив, що Чернігівщина є третьою, після Львівської та Дніпропетровської областей, де здійснюватиметься проект "Сталий розвиток малих міст Чернігівської області". Його реалізація проходитиме на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за підтримки Фонду у 2013 та 2014 роках.  Протягом визначеного терміну заплановано десять змістовно та тематично пов'язаних між собою семінарів, інші практичні заходи із різноманітних питань місцевого розвитку, головна мета яких - сприяння розвитку спроможності до розробки й впровадження планів сталого економічного розвитку, набуття учасниками навчання вміння залучати для цього необхідні ресурси.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини