Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:08:30

Чернігівщина 11-а у підсумковому рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік

19.03.2016   07:17Агенцiя

За даними моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів, оприлюдненого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, за результатами січня-грудня 2015 року Чернігівська область зайняла 11 місце.

Таким чином, Чернігівщина піднялась на 10 позицій у рейтингу порівняно з січнем-вереснем 2015 року.




За напрямком «Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» область посіла 12 місце в рейтингу. Це на 1 позицію більше січня-вересня 2015 року, в основному — за рахунок зростання на 12% капітальних інвестицій (9 місце, +6 пунктів).


За напрямком «Економічна ефективність» область зайняла 19 місце. За індексом обсягу сільськогосподарського виробництва посідаємо 7 місце (+13 пунктів); за обсягом виробництва продукції сільського господарства у розрахунку на одну особу сільського населення – 8 місце (+3 пункти); за індексом промислової продукції – 17 місце (+2 пункти).



За напрямком «Фінансова самодостатність» у 2015 році область піднялась на 4 позиції і зайняла 10 місце, за напрямком «Ефективність ринку праці» – 14 місце (на 5 пунктів вище).



За напрямком «Розвиток інфраструктури» у 2015 році область підвищила свій рейтинг на 5 позицій порівняно з січнем-вереснем 2015 року і зайняла 15 місце. На це, в основному, вплинуло зростання обсягу прийнятого в експлуатацію житла (+58,4 %), за цим показником область посіла 7 місце (+4 пункти).



Також область додала за напрямком «Відновлювана енергетика та енергоефективність», де рейтинговий показник зріс на 11 пунктів і досяг 7 місця. Цей результат — за рахунок підвищення таких показників як «Частка сумарної потужності котелень на альтернативних видах палива в регіоні» (10 місце, +15 пунктів) та «Частка оснащення багатоквартирних житлових будинків побудинковими приладами обліку теплової енергії» (5 місце, +10 пунктів).



Нагадаємо, аналіз показників соціально-економічного розвитку областей здійснюється у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини