Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:21:33

Журналісти та активісти Чернігівщини здобували знання у галузі боротьби з корупцією

25.07.2017   08:32

Представники активної громадськості та журналісти Чернігівщини пройшли навчання в Антикорупційній Школі, яка проходила в еко-комплексі «Голубі озера» з 20 по 23 липня.

Школа проходила в рамках проекту «Сприяння імплементації антикорупційної реформи в Чернігівському регіоні».

Протягом всіх днів навчань, учасники школи підвищували свою мотивацію та компетентність у контролі за антикорупційною реформою та здобували  знання у галузі боротьби з корупцією на місцевому рівні.

Школа підготувала фахівців, які опановували нові для себе навички, а саме: можливості моніторингу декларацій чиновників, роботі з відкритими джерелами інформації та реєстрами, яким чином можна використовувати  сайти органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, веб – портал публічних коштів, електронні системи, реєстри, соціальні мережі для моніторингу та проведення незалежних журналістських розслідувань.
 
Разом з експертами учасники школи вчилися писати зразки запитів та звернень, аналізували роботу он-лайн платформи ДФРР,  оцінювали проекти, що реалізовувалися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в Чернігівському регіоні, а також визначали основні особливості роботи антикорупційних органів України.

Всі залучені експерти та тренери - Володимир Тарнай, Гюнель Бабакішієва, Гліб Канєвський, Римма Олексенко, Олександр Назаренко, Сергій Нестеренко, Олександр Підгорний -  доклали максимум зусиль для досягнення основної мети Антикорупційної школи – посилити спроможність активістів здійснювати моніторинг впровадження антикорупційної реформи  та налагодити місцевий контроль за реалізацією реформи в регіоні.

Під час Антикорупційної школи панувала дружня атмосфера. Як організатори, так і учасники залишилися задоволеними результатами плідної праці та новим безцінним досвідом.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.