Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:49:01

Юні лісничі Сіверського краю завоювали ІІІ місце на зльоті юних лісників

25.09.2013   11:49Агенцiя

У вересні в Києві відбувся фінальний етап VІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв.

Чернігівщину на ньому представляли дев'ятикласниця Марина Лобур, десятикласниця Наталія Смолягова та восьмикласник Євген Ткаченко, вихованці Ново-Боровицького учнівського лісництва. Разом зі школярами був керівник Анатолій Петрович Нікітенко, майстер лісу Щорського лісництва ДП "Корюківське лісове господарство". Представники Сіверського краю вдало виступили у столиці і завоювали ІІІ місце.

Девіз юних природолюбів з Ново-Боровицької середньої школи: "До лісової справи - з учнівської парти!" Нинішнього року це знане в області учнівське лісництво відсвяткувало свій 10-літній ювілей. Спочатку школярів-лісівників навчав Микола Іванович Бага, викладач Щорського професійно-технічного ліцею № 9, який заклав підвалини добрих традицій у дитячому колективі.

Поєднуючи набутий досвід з бажанням виховати хорошу зміну, наполегливо і вміло працює з підлітками майстер лісу Анатолій Петрович Нікітенко. Опікується шкільними лісівниками Корюківський держлісгосп, особливо підтримує дітей лісничий Ново-Боровицького лісництва Михайло Аніщенко.

До речі, в цьому році випускниця учнівського лісництва Юлія Лобур стала студенткою Національного університету біоресурсів та природокористування.

…Столиця зустріла юних лісівників з різних регіонів України привітно. Підлітки охоче знайомилися і спілкувалися одне з одним. У перший день зльоту його учасники презентували свої лісництва у Національному екологічному науковому центрі. Другого дня вирушили до Білоцерківського аграрного університету на захист науково-дослідних робіт.

Програма зльоту була досить насиченою і суперники - серйозними, але команда сіверян продемонструвала хорошу підготовку, наполегливість і волю до перемоги, тому й посіла почесне ІІІ місце.

Слід відмітити, що на Чернігівщині всі держлісгоспи приділяють значну увагу учнівським лісництвам. Сьогодні функціонує 17 таких юних колективів, в яких навчається 243 школярі.

А за останні п'ять років 42 вихованці учнівських лісництв вступили до спеціалізованих навчальних закладів, обравши лісівничі професії.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини